Šobrīd Daugavpilī

Jaunnedēļ notiks Nākotnes pilsētas spēle “Pilsētas spēks apkaimēs: Kā būtu, ja apkaimes kļūtu par attīstības centriem?” Kultūras ziņas

1019
Jaunnedēļ notiks Nākotnes pilsētas spēle “Pilsētas spēks apkaimēs: Kā būtu, ja apkaimes kļūtu par attīstības centriem?”

14. decembrī plkst. 12.00 – 18.00 un 17.decembrī plkst. 12.00 – 15.30 tiešsaistē (zoom platformā) notiks Nākotnes pilsētas spēle “Pilsētas spēks apkaimēs: Kā būtu, ja apkaimes kļūtu par attīstības centriem?”, kuras mērķis ir iegūt dažādu sabiedrības grupu un ekspertu priekšlikumus un idejas konkrēta jautājuma risināšanā.

Spēles organizatori aicina piedalīties dažādu darbības jomu interesentus: privātā sektora pārstāvjus un sociālos uzņēmējus, izglītības un zinātnes sektora, radošo industriju un NVO pārstāvjus, jauniešus un vienkārši aktīvus iedzīvotājus, kuriem rūp pilsētas nākotne. Tā ir  iespēja ne tikai iegūt jaunas zināšanas, tikties arī šīs jomas ekspertiem, uzzināt par citu pašvaldību pieredzi, bet arī attīstīt prasmes sadarboties, ģenerēt un pārbaudīt spēles dalībnieku radītās idejas, izpētīt tās sadarbībā ar ekspertiem, prezentēt, kā arī turpināt darbu šīs idejas ieviešot dzīvē un sniegt savu ieguldījumu Daugavpils Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 pieteikuma precizēšanā. Spēle veidota uz sāncensības principa. Visaugstāk novērtētā komanda saņems vērtīgas balvas.

Kā atzīst viena no iepriekšējo Nākotnes pilsētas spēļu dalībniecēm Viktorija Cirse: „Piesakoties spēlei es pat nebiju aizdomājusies, cik tas ir interesants un aizraujošs process. Es ne tikai ieguvu plašāku informāciju par tēmu, kuru it kā es līdz šim zināju, bet arī satiku daudz erudītu cilvēku,  ar kuriem sadarbojoties mēs izveidojām konkrētu projekta pieteikumu. Šī spēle ļauj dziļāk izprast problēmas un meklējot risinājumus sākt domāt  „ārpus rāmjiem”.”

Lai piedalītos spēlē, līdz piektdienai, 10.decembrim, plkst. 17.00 aicinām reģistrēties https://www.daugavpils.lv/pilsetas-speks-apkaimes. Vietu skaits ierobežots! Lūdzam rēķināties ar savu aktīvu līdzdarbošanos spēles norisē pilnu spēles laiku.

“Nākotnes pilsētas spēle” ir Britu padomes un pilsētplānošanas jomā atzītu Lielbritānijas organizāciju izstrādāta interaktīva metodoloģija darbam komandās, lai veicinātu jaunu, radošu domāšanu un rīcību, kas uzlabotu dzīves kvalitāti kā pilsētās, tā lauku apvidos. Šāda veida spēles jau ir sekmīgi izspēlētas neskaitāmās pilsētās Eiropā un Austrumāzijā. Spēle veiksmīgi īstenota dažādās pasaules valstīs un vairāk kā 15 Latvijas pilsētās. Spēle ir pozitīvi pārsteigusi vairāku pilsētu pašvaldības un iedzīvotājus, parādot, ka ikkatrā pilsētā dzīvo radoši cilvēki, kuriem rūp tās attīstība un, pārspriežot savu viedokli ar domubiedriem, ir iespējams uzlabot savu apkārtējo dzīves vidi. Daugavpilī  pirmā šāda spēle tika rīkota šī gada februārī, kuras rezultātā ir uzsākts darbs pie radošā Saules ielas kvartāla izveides. Savukārt tagad, decembra sākumā, notiek spēle par atkritumu apsaimniekošanas problēmām un kur tiek meklēti risinājumi situācijas uzlabošanai.

Nākotnes pilsētas spēli rīko Daugavpils pilsētas pašvaldība, Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde sadarbībā ar biedrību „Zināšanu un inovācijas sabiedrība”. Spēles rezultāti tiks izmantoti Daugavpils Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 pieteikuma izstrādē.

Papildu informācija: Vita Viļevko, Daugavpils pilsētas pašvaldības kultūras pārvalde, tālrunis 20613225; e-pasts: vita.vilevko@daugavpils.lv.