Šobrīd Daugavpilī

Noskaidrotas “Muzikālās bankas 2022” 15 fināldziesmas Kultūras ziņas

669
Noskaidrotas “Muzikālās bankas 2022” 15 fināldziesmas

Ar klausītāju un žūrijas balsojuma palīdzību noskaidrotas 15 dziesmas, kas turpinās sacensību par 2022. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā “Muzikālā banka”. Balsojuma otrajā kārtā līdz 24. janvārim tīmekļa vietnē muzikalabanka.lv ikvienam reizi dienā ir iespēja pievienot papildu balsis. Gada vērtīgāko dziesmu noskaidros klausītāju balsojums “Muzikālās bankas 2022” apbalvošanas ceremonijas laikā, kas notiks 28. janvārī īsi pēc plkst. 21.00 Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē no Daugavpils Olimpiskā centra.

Apkopojot lielā fināla balsojuma pirmos rezultātus, par vērtīgāko dziesmu „Muzikālās bankas 2022” finālā sacentīsies šādas 15 dziesmas (norādītas alfabēta secībā):

BRĪNIŠĶĪGA DIENA – Dons, rolands če 

GADS BEZ KALENDĀRA – Prāta Vētra, Asnate Rancāne

IELAI PĀRI – Ivo Fomins, Tipa 

KO VAIRĀK MAN VAJAG – MESA

KUR SAULE – Aminata, Būū

LATERNAS – Sudden Lights  

LIEKA ŠTUKA – Citi Zēni

LĪGAVA – Bermudu Divstūris, Auļi

MĪLESTĪBAS KONTRABANDA – MARTA

MUOSEŅA – Tautumeitas, Renārs Kaupers

PIE UPES – Shipsea

PIE VIENAS UGUNS – The Sound Poets 

SARUNĀSIM PARUNĀT – Miks Dukurs, Veiv

TAVS PIESKĀRIENS – Dons

ZELTA VAŽAS – Dārta Stepanova

“Gribu uzsvērt, ka jau iekļūšana starp 25 fināldziesmām bija sasniegums, tādēļ sveicu visus mūziķus un vēlu panākumus arī turpmāk. Šobrīd ir izkristalizējušās tās 15 dziesmas, kas turpina dalību finālā. „Muzikālās bankas” finālšovā atkal gaidāma krāšņa mūziķu satikšanās ar klausītājiem, kad dzirdēsim un redzēsim gan gada labākās dziesmas un to izpildītājus, gan pirmatskaņojumus un viesus. Varu atklāt, ka uz skatuves kāps ne tikai finālisti, bet arī izcili viesi – grupas „Dzelzs Vilks” un „Triānas Parks”, kā arī Marija Naumova, kura ieskandinās savu jubilejas gadu un citi mūziķi. Tāpat skatītājus gaida, manuprāt, ļoti spēcīgs atklāšanas priekšnesums kopā ar simfonisko orķestri, kori un solistiem,” stāsta Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Mauriņš arī atklāj, ka „Muzikālās bankas 2022” finālšovu šogad vadīt uzticēts talantīgajam Latvijas Nacionālā teātra aktierim Igoram Šelegovskim, kurš mūziķu aprindās zināms arī kā reperis indigo.

“Muzikālās bankas 2022” fināla dziesmas vērtē arī neatkarīga un profesionāla žūrija, kurā piedalās operdziedātāja Sonora Vaice, pianists Andrejs Osokins, diriģents Jurģis Cābulis, dziedātāja un vokālā pedagoģe Beāte Zviedre, grupas “Pienvedēja piedzīvojumi” mūziķis Māris Žigats, mūziķis un komponists Aigars Voitišķis, komponiste un grupas “Latvian Voices” dziedātāja Laura Jēkabsone, komponists un producents Edgars Vilcāns, Latvijas Nacionālā teātra dziedošais aktieris Raimonds Celms, kā arī kultūras redaktors un mūzikas apskatnieks Kaspars Zaviļeiskis.

Par savu mīļāko kompozīciju var balsot reizi dienā www.muzikalabanka.lv. Klausītāju un ekspertu vērtējums pirmajās divās balsošanas kārtās sastāda 50% : 50%. Savukārt finālšova tiešraides laikā notiekošajā trešajā kārtā 50% vērtējuma ietekmēs skatītāju un klausītāju telefonbalsojums, bet atlikusī puse veidosies no 2. kārtas rezultātiem.

Arī šogad visi “Muzikālās bankas” finālisti saņems īpaši veidotas piemiņas balvas. Šogad, tāpat kā pagājušā gadā, balvas mākslinieks ir Armands Jēkabsons, kurš to veidojis atbilstoši finālšova konceptam.  

Par “Muzikālo banku”

“Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli “Muzikālās bankas” gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

Šogad “Muzikālā banka” notiks jau 23. reizi. “Muzikālā banka 2021” vērtīgākās dziesmas titulu ieguva Prāta Vētra” un Tautumeitas” ar dziesmu Tur, kur Dieva kamanas slīd”. Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva Limuzīns uz krīta”, ko izpilda grupa Citi Zēni”, savukārt trešo vietu ieņēma Dons ar dziesmu Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)”.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv