Šobrīd Daugavpilī

Norisinājās stratēģiskas galda spēles Warhammer 40,000 turnīrs “Golden Urn” Kultūras ziņas

700
Norisinājās stratēģiskas galda spēles Warhammer 40,000 turnīrs “Golden Urn”

Pagājušo sestdien, 16. novembrī, Daugavpilī norisinājās kārtējais stratēģiskas galda spēles Warhammer 40,000 turnīrs “Golden Urn”. Pasākumu organizēja biedrība “VMK Robeža”, Facebook kopiena “Daugavpils Geek” un Warhammer 40,000 Rīgas turnīru ”Baltic Grand Cup”organizatori. 

Turnīra pirmsākumi meklējami vairāk nekā 10 gadu atpakaļ, kad tas norisinājās kā Daugavpils mēroga pasākums, taču laika gaitā piebiedrojās spēlētāji no Rīgas un ārzemēm. Gadu no gada, galvenā turnīra balva, kauss “Zelta urna”, tika nodota jaunam uzvarētājam. Diemžēl, tradīcija tika pārtraukta, kad hobiju pameta viens no turnīra uzvarētājiem, kas paturēja kausu sev. Gatavojoties “Urnas” pārdzimšanai, organizatori nolēma paaugstināt pasākuma līmeni un piedāvāt tā dalībniekiem kvalitatīvāku servisu. No vienas puses, turnīra reglaments tika paplašināts ar jaunajiem noteikumiem - dalībnieki nevar ņemt dalību ar nenokrāsotām armijām, tā ir pieņemts liela mēroga pasākumos ārzemēs. No citas puses, tika pieņemts lēmums organizēt pasākumu Good Stay Dinaburg SPA Hotel viesnīcā, lai viesiem spēlētājiem no citām pilsētām un ārzemēm būtu labākas ērtības.

Kopsavilkumā, uz 9 turnīra galdiem tika izvietotas 18 armijas, pasākumā piedalījās 20 cilvēki, kas cīnījās par savām iedomātas “41. tūkstošgades” frakcijām. Dalību ņēma spēlētāji no Daugavpils, citām Baltijas valstīm, Krievijas un Francijas. Šogad kausu “Zelta urna” izcīnīja dalībnieks no Francijas, taču jau nākamgad ir plānots organizēt nākamo turnīru un Jums būs lieliska iespēja kļūt par nākamā kausa “Zelta urna” īpašnieku!

norisinājās kārtējais stratēģiskas galda spēles Warhammer 40,000 turnīrs “Golden Urn”Lai tuvāk iepazīties ar spēli, aicinām apmeklēt regulārās apmācības, kas norisinās katru novembra pirmdienu no 14:00 līdz 18:00 un sestdien no 12:00 līdz 16:00, Daugavpils Jauniešu neformālās izglītības centrs, Varšavas ielā 45. Nodarbības notiek bezmaksas! Pasākumus organizē kopiena “IIC Dino”. Sekojiet līdzi jaunākajiem notikumiem mūsu Facebook lapā “Daugavpils Geek”.