Šobrīd Daugavpilī

Nedēļas nogalē Daugavpilī varēs baudīt vēstures un mākslas daudzveidību Kultūras ziņas

1007

Sestdien, 14.septembrī, Daugavpils iegriezīsies laikmetu un mākslas virpulī, svinot Eiropas Kultūras mantojuma dienas un Rīgas ielas svētkus, kas ieskandinās ikgadējo mūzikas un mākslas festivālu ”ReStArt”.

Plkst.14.00 Daugavpils Cietoksnī sāksies Eiropas Kultūras mantojuma dienām veltīts pasākums “Nikolaja vārti dzīvi!”. Šī gada tēma ir restaurācija, tāpēc apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par Cietoksnī notikušajiem restaurācijas darbiem un turpmākajiem atjaunošanas plāniem, baudīt seno tērpu paraugdemonstrējumus un Tautas teātra “Iskateļ” priekšnesumu, kā arī ielūkoties sikspārņu pasaulē.

Vakarā visi būs laipni gaidīti Rīgas ielas svētkos, kuru rīkošana jau ir kļuvusi par skaistu tradīciju. Šogad, par godu SIA “Daugavpils ūdens” 130 gadu jubilejai, svētki tiks aizvadīti ūdens zīmē. 

No plkst.20.00, kad pilsētas centrālās gājēju ielas seno ēku fasādes izgaismos svētku gaismas, varēs ne tikai vērot, bet arī pašiem iesaistīties daudzveidīgajā izklaides programmā, kas būs interesanta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Svētku dalībniekus sagaidīs visu iemīļotās dzīvās skulptūras. Ziņkārīgākie varēs ielūkoties senajā vannasistabā, drosmīgākie – satikties ar īstiem pirātiem, kas darbosies pie kaskādes strūklakas. Šaujot ar krāsu, varēs radīt savu mākslas darbu. Būs iespēja izpētīt arī zemūdens pasauli visā tās daudzveidībā. SIA „Daugavpils ūdens” speciāli šim vakaram sagatavos uzņēmuma jubilejai veltītu vēsturisku ekspozīciju un tehnikas demonstrējumu.

Pakļaujoties ūdens tēmai, pašmāju mākslinieki un viesmākslinieki uz trīs skatuvēm rādīs speciāli sagatavotās programmas: būs dziesmas, dažādu laikmetu dejas un skanīgo zvaniņu ansamblis no Ventspils, kas izstāstīs par kādas lāses ceļu laikā. Šajos svētkos atdzims arī kāds sens Rīgas ielas iemītnieks – strūklaka pie baznīcas.

Organizatori ir parūpējušies par to, lai krāsainā vakara pastaiga Rīgas ielā kļūtu par neaizmirstamu piedzīvojumu ikvienam tās dalībniekam un aicina svinēt Rīgas ielas svētkus kopā.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: