Šobrīd Daugavpilī

Nataļjas Krjukovas digitālās mākslas izstāde “Krāsainie sapņi” Kultūras ziņas

324
Nataļjas Krjukovas digitālās mākslas izstāde “Krāsainie sapņi”

25. augustā plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a, ieeja no Ģimnāzijas ielas) tiks atklāta gleznotājas, ilustratores, tekstilmākslinieces un pedagoģes Nataļjas Krjukovas pirmā digitālās mākslas izstāde “Krāsainie sapņi”.

Izstādē Nataļja Krjukova skatītāju vērtējumam piedāvās datorgrafikā veidotus septiņus teiksmainus zīmējumus. Kā saka pati māksliniece: “Sērija "Krāsainie sapņi" veltīta mīlestībai pret dabu. Manos darbos apvienojas kaut kas pirmatnējs, no gadsimtu dzīlēm, kas mistiski reaģē dvēselē, ar mūsdienu tehnoloģijām un pašizpausmes veidiem. Digitālā glezniecība un senču pirmatnējais aicinājums, mūsdienu tehnoloģijas un padziļināta sevis meklēšana, sapņi un realitāte - tas viss sadzīvo manī un manos darbos.”

Profesionālo apmācību Nataļja Krjukova ieguvusi MICK “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola”” tekstilizstrādājumu dizaina nodaļā. Māksliniece pastāvīgi pilnveido savu profesionālo izglītību dažādos kursos, kā arī pati organizē demonstrējumus un meistarklases. Patlaban viņa turpina izglītoties Latvijas Mākslas akadēmijā Grafikas nodaļā.

Māksliniece strādā eļļas, akvareļu un jauktajās tehnikās, kā arī izmanto savā radošajā darbībā digitālās tehnoloģijas. No 2015. gada līdz 2023. gadam ir organizējusi  9 personālizstādes un piedalījusies 12 kopizstādēs, tajā skaitā Marka Rotko mākslas centrā, dažādos muzejos Latvijā un Pleskavas Mākslinieku asociācijas namā Krievijā. Viņas darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Īrijā, Lielbritānijā un Krievijā.

Nataļja Krjukova darbojas “Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijā”, mākslinieku biedrībā “Sarkanais akmens” un apvienībā “DENSA”, bet kopš 2021. gada ir arī Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolas pedagoģe.

Izstāde “Krāsainie sapņi” LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centra skatlogos būs skatāma līdz 30. septembrim. Izstādes atklāšanā tiks filmēts/fotografēts.

Jeļena Ondzule
Latgales Centrālās bibliotēkas
Ģimenes digitālo aktivitāšu centra vadītāja
Rīgas iela 22a, Daugavpils, LV-5401
tālr.: (+371) 65449090
e-pasts: jelena.ondzule@lcb.lv