Šobrīd Daugavpilī

Nāca gaismā jaunā Anastasijas Sazankovas dzejas grāmata Kultūras ziņas

991
Nāca gaismā jaunā Anastasijas Sazankovas dzejas grāmata

“Osennij hmeļ” – tā saucas Daugavpils autores Anastasijas Sazankovas jaunā grāmata, kurā ir iekļauta pēdējo gadu dzeja. Krājumam ir maza tirāža, taču obligātie eksemplāri ir nodoti Baltkrievijas Nacionālajā bibliotēkā un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Dzeja krājumā ir kā grēksūdze, griešanās pie Dieva, zaudējumu sāpes, ilgas pēc dzimtās zemes, Latgales dabas skandināšana, veltījumi tuvajiem cilvēkiem, kurus satika savā bagātīgajā dzīves ceļā.

Grāmatu “Osennij hmeļ” Anastasija Sazankova veltīja saviem vecākiem, kurus zaudēja bērnībā. Bērnības gadi pagāja Otrā pasaules kara laikā.

Krājums ir ilustrēts ar autores akvareļiem, pārsvarā tie ir ziedi un ainavas.

Grāmatas “Osennij hmeļ” tirāža ir neliela, jo tika izdota no autores personīgajiem līdzekļiem. Anastasija Sazankova saka paldies visiem cilvēkiem, pateicoties kuriem grāmata nāca gaismā: redaktorei Valentīnai Mamošinai, korektorei Jevgenijai Guļajevai, dizainerei Irinai Cibai, tehniskajām redaktorēm Marijai Pometjko un Žannai Romanovskai.

Perspektīvā ir ieplānota A.Sazankovas jaunās grāmatas prezentācija, pēc tradīcijas Daugavpils Baltkrievu kultūras centra telpās.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs

Žanna Romanovska