Šobrīd Daugavpilī

Mūzikls „Džeina Eira” atgriežas uz Daugavpils teātra skatuves Kultūras ziņas

978
Mūzikls „Džeina Eira” atgriežas uz Daugavpils teātra skatuves

2018. gadā tapušais Daugavpils teātra mūzikls „Džeina Eira” iemantoja tūlītēju skatītāju mīlestību: pēc pirmizrādes biļetes uz šo mūziklu vienmēr tika izpirktas acumirklī vēl daudzus mēnešus pirms nākamās norises, un katrs izrādes noslēgums vainagojās ar stāvaplausiem. Pandēmijas laikā izrādes mūžs tika pārrauts, taču teātris ir iecerējis atjaunot šo mūziklu, un jau 3. un 4. martā skatītāji varēs to izbaudīt no jauna.

Angļu rakstniece Šarlote Brontē romānā „Džeina Eira” radīja savam laikam revolucionāru tēlu, kas līdz pat šai dienai iedvesmo sievietes visā pasaulē. Džeina Eira ir kļuvusi par sinonīmu spēcīgai personībai ar augstsirdīgu dabu, dzelžainu gribu un augstiem morāles principiem. Arī mūziklā skatītājiem ir iespēja izsekot līdzi šīs spēcīgās sievietes ceļam, kurā mijas cīņa starp vēlmi ļauties savām jūtām un nenodot savu sirdsapziņu.

Mūziklā lomas vienlaicīgi tiek attēlotas vairākās dimensijās: varoņa emocijas uz skatuves ataino gan aktieris, gan solists ar vokālo izpildījumu, gan dejotājs caur savu plastiku. Kā atzīmē izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs, šāds paņēmiens palīdzējis iziet ārpus mūzikla žanra uzliktajiem rāmjiem: „Nodrošinot kvalitatīvu vokālo partiju izpildījumu, profesionāli nevainojamu aktierspēli un dejotāju plastiku, tiek paspilgtinātas emocijas - viens izpildītājs papildina otru un dod vienotu un daudz piesātinātāku iespaidu par varoni.”

Mūziklā „Džeina Eira” piedalās gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, atjaunotajā mūzikla versijā līdzšinējam izrādes sastāvam ir pievienojušies arī daži jauni mākslinieki. Džeinas lomu turpinās izpildīt aktrise Jeļena Ņetjosina, Ročestera lomu - Aleksandrs Komarovs. Mūzikla vokālistiem Kristīnai Zaharovai, Natālijai Kotonai, Alisei May, Sandim Ulpem pievienosies Luiza Prokofjeva, Alina Kaļina un viesmākslinieks Valters Gleške.

Mūzikls „Džeina Eira” notiks 3. martā plkst.18.30 un 4. martā plkst.18.00.

Biļetes pārdošanā no 12. janvāra Daugavpils teātra kasē (654 26520), „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Janīna Ivanova

VSIA „Daugavpils teātris” sabiedrisko attiecību vadītāja

Mob. tālr. nr. 28445647

E-pasts: pr@daugavpilsteatris.lv

www.daugavpilsteatris.lv