Šobrīd Daugavpilī

“Muzeju nakts 2022” Daugavpilī Kultūras ziņas

2934
“Muzeju nakts 2022” Daugavpilī

Pēc pandēmijas laika pārtraukuma Daugavpilī atgriežas starptautiskā akcija "Muzeju nakts". Sestdien, 14. maijā sākot no plkst. 17.00 savas durvis apmeklētājiem pakāpeniski vērs pilsētas muzeji, ekspozīcijas, kā arī kultūras un tūrisma objekti.

Šogad akcijai "Muzeju nakts" netika noteikta vienota devīze, ļaujot dalībniekiem pašiem veidot brīvu saturu. Daugavpils izvēlētā devīze “Muzejs kā vērtība” ietver sevī muzeju funkciju un galveno uzdevumu plašo spektru, sākot no kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanas, saglabāšanas, pētīšanas līdz sociālajām funkcijām, kur apmeklētāji var tikties un patīkami pavadīt laiku.

Muzeju nakts burvību Daugavpilī aicinās baudīt 15 tūrisma objekti, izglītības iestādes un biedrības. Šogad pirmo reizi "Muzeju nakts" norisē Daugavpilī piedalās Krievu kultūras centrs un Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs "Inženieru Arsenāls".

Interesentiem bezmaksas pasākumos būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, baudīt mūziku un mākslu, ļauties naksnīgām pastaigām un izmantot citus “Muzeju nakts” īpašos piedāvājumus.

Muzeju nakts programma

 

 

Līga Rudzīte-Besakirska

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

liga.rudzite@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 65424155

www.dnmm.lv