Šobrīd Daugavpilī

“Muzeju nakts 2022” Daugavpilī Kultūras ziņas

2901
“Muzeju nakts 2022” Daugavpilī

2022. gada 14. maijā septiņpadsmito reizi ar daudzveidīgām aktivitātēm norisināsies “Muzeju nakts”. Šogad starptautiskā akcija “Muzeju nakts” Daugavpilī tiks rīkota ar devīzi “Muzejs kā vērtība”.

Eiropas Muzeju nakts ir starptautiskā akcija, kas kopš 2005.gada ik pavasari notiek daudzās Eiropas valstīs un pulcē lielu skaitu apmeklētāju. Pasākums notiek no sestdienas vakara pulksten 19.00 līdz pusnaktij. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

Šogad Muzeju naktij nav vienotas devīzes vai tēmas, akcijas saturs ir katra dalībnieka brīva izvēle. Daugavpils izvirzītā devīze “Muzejs kā vērtība” ietver sevī muzeju funkciju un galveno uzdevumu plašo spektru, sākot no kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanas, saglabāšanas, pētīšanas līdz sociālajām funkcijām, kur apmeklētāji var tikties un patīkami pavadīt laiku.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs Muzeju nakts aktivitātes Daugavpilī koordinē un organizē kopš 2006. gada. Akcijas laikā apmeklētājiem ir iespēja bez maksas apmeklēt muzeja pastāvīgās ekspozīcijas, vēstures un mākslas izstādes, koncertus un radošās darbnīcas. Katru gadu akcijā piedalās arī citas Daugavpils kultūras, tūrisma un izglītības iestādes, lai nodrošinātu pasākuma programmas daudzveidību.

Muzeju nakts pēc pandēmijas pārtraukuma aicina apmeklēt svētku pasākumu, jo Muzeju nakts ir Latvijas muzeju dāvana sabiedrībai.

 

 

Līga Rudzīte-Besakirska

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

liga.rudzite@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 26114003

www.dnmm.lv