Šobrīd Daugavpilī

Marka Rotko mākslas centrs cer uz apmeklētāju uzņemšanu klātienē Kultūras ziņas

879

10. martā noslēdzas pieteikumu pieņemšana dalībai Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstādē “Legalizētās fantāzijas”, kuru sākotnēji bija plānots atklāt Marka Rotko mākslas centrā 16. aprīlī. Tomēr pandēmija neatkāpjas un mākslas centrs joprojām ir slēgts apmeklētājiem – izstāžu rīkošana pagaidām ir zem jautājuma zīmes. Neskatoties uz to, centra darbinieki cer, ka drīzumā būs iespējams uzņemt apmeklētājus vismaz individuāli, un šobrīd velta visas pūles tam, lai paplašinātu izstāžu zonas.

Mākslas centrā ir gandrīz noslēgusies Marka Rotko daiļradei un centra vēsturei veltītā «A» sektora atjaunošana. Tostarp tika pieņemts lēmums par koncertzāles un konferenču zāles pārveidošanu ekspozīciju vajadzībām. Arī uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, koncerti un liela ļaužu pulcēšanās tik un tā diez vai būs iespējama, tāpēc akcents maksimāli tiks likts uz mākslas darbu izstādīšanu.

Paralēli darbiem iekštelpās mākslas centrs turpina organizēt dažādās tehnikās veidotu mākslas darbu izstādīšanu ‘ielās’ – līdz šim keramikas darbi no Rotko centra kolekcijas nonāca pilsētas iestāžu skatlogos. Nesen Ventspils teātra nama “Jūras vārti” logos kļuva aplūkojamas Silvas Linartes gleznas, savukārt pirms dažām dienām Madonas kinoteātra “Vidzeme” skatlogos tika atklāta Marka Rotko mākslas centra starptautisko simpoziju ietvaros radīto tekstilmākslas darbu ekspozīcija.

Labā ziņa visiem nestandarta laikmetīgās mākslas cienītājiem ir tā, ka Ginta Gabrāna virtuālā skulptūra “Apaļā horizonta līnija. Rotko lifts”, kas bija palaista novembrī, tagad ir pieejama visos viedtālruņos un viedierīcēs, un to var aplūkot no visām vietām Daugavpilī ar papildinātās realitātes aplikāciju SAN.

Marka Rotko mākslas centrs cer drīzumā vērt durvis individuāliem apmeklētājiem un priecēt ar stingro ierobežojumu laikā paveikto darbu. Aktuālā informācija, tostarp par plānoto izstādi “Legalizētās fantāzijas”, pieejama tīmekļvietnē www.rotkocentrs.lv

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.