Šobrīd Daugavpilī

Marka Rotko mākslas centrā rudens atnāk ar jaunu izstāžu sezonu un glezniecības simpoziju Kultūras ziņas

1080

Daugavpilī turpinās mūzikas un mākslas festivāls „ReStArt”. Jaunās mākslas dvesmas varēs sajust arī Marka Rotko mākslas centrā, kas 20.septembrī plkst.16.00 aicina uz jaunās izstāžu sezonas atklāšanu. Rudens sezona, kas tradicionāli tiek veltīta Marka Rotko dzimšanas dienai, šogad – 116., būs aizvadīta glezniecības zīmē.

Izstāžu apmeklētājus sagaida tikšanās ar Ozvalda Zvejsalnieka dzīves gudrības piepildītajiem darbiem, kas iekļauti jubilejas izstādes projektā „Mūžs”, ekspresīvie un neatkārtojamie Anitas Melderes mākslas darbi jubilejas izstādē „Es esmu”, Lietuviešu mākslinieku projekts „X: Atmiņa”,  gleznotāja un filantropa Basil Alkazzi (Monako) „Nepārtrauktā Odiseja”, kā arī dzīves rituma un laika apcerējums mākslinieku apvienības DaDim darbos, kas pie  mums atceļojuši no Krievijas.

Vācu mākslinieces Erdmutes Blahas, kuras nosvērtās, ļoti dziļas un muzikālas kompozīcijas spēj sniegt atbildes tumsai, ceļš uz izstādi Marka Rotko mākslas centrā iesākās pirms četriem gadiem, kad  viņa pirmoreiz ieradās mūsu pilsētā, lai piedalītos starptautiskajā glezniecības simpozijā. Kopš tā laika Daugavpils māksliniecei ir īpaša iedvesmas vieta.

Arī šogad nu jau 15.reizi Daugavpils pārtaps par radošu tikšanās vietu māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm un pat kontinentiem.  Starptautiskā glezniecības simpozija “Marks Rotko 2019” dalībniekus sveiks jaunas izstāžu sezonas atklāšanā. Tam sekos divu nedēļu darbs, kura rezultātā tapušās unikālās gleznas būs iespējams redzēt 4.oktobrī, kad tiks atklāta Simpozija dalībnieku izstāde.

Sezonas atklāšanas pasākumā 20.septembrī plkst.16.00 visas jaunās izstādes būs skatāmas bez maksas. Savukārt Marka Rotko dzimšanas dienā, 25.septembrī, tās varēs apmeklēt par īpašu cenu, kā arī plkst.15.00 varēs tikties ar simpozija dalībniekiem, kuri  prezentēs sevi un iepazīstinās tuvāk ar savu radošo darbību.

 

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: