Šobrīd Daugavpilī

Māla mākslas centrā skatāma izstāde „Metāla dizains un māksla” Kultūras ziņas

506
Māla mākslas centrā skatāma izstāde „Metāla dizains un māksla”

 No 1.jūlija līdz 21.augustam Daugavpils Māla mākslas centrā (18.novembra ielā 8) skatāma Mākslas galerijas Nester Custom izstāde „Metāla dizains un māksla”. Tajā skatāmi neatkārtojamās metāla skulptūras, ekskluzīva dizaina mēbeles un autoru fotosesiju foto kanvas.

2019. gadā Aleksandrs ar savu sievu Alīnu dibināja mākslas galeriju Nester Custom dzimtā pilsētā Preiļos. Tajā pašā gadā ģimene saņēma Latgales tūrisma gada balvu nominācijā „Inovatīvākais tūrisma objekts”. Pateicoties mērķtiecīgam darbam, skaistuma un gaumes izjūtai, mīlestībai pret savu darbu un nepārtrauktai profesionālai attīstībai, Aleksandrs un Alīna atrada radošu plūsmu savā profesijā, apvienojot motociklus un mākslu.

Galerijas Nestert Custom dibinātājs rada metāla skulptūras no dažādām jau nederīgām detaļām, kā arī unikālas dizaina mēbeles. Katrai skulptūrai ir ne tikai dekoratīva funkcija, bet arī sava filosofija, koncepcija un veidošanas loģika. Aleksandra galvenais iztēles instruments ir forma, caur kuru viņš izpauž savas jūtas, emocijas, domas, spēku un zināšanas. Autortehnikā savienojas savā starpā dažādi metāli un detaļas, ar metināšanu vai stiprinājumiem, veidojot stabilu konstrukciju un mākslas tēlu.

2012. gadā Aleksandrs realizēja pirmo mākslas projektu – motociklu, kuram mākslinieks pats pārveidoja un modificēja pilnīgi visas motocikla formas. Vēlāk tika veidota pirmā skulptūra – metāla bullis no motodetaļām. Astoņu gadu laikā ir gūta pieredze, piedaloties mākslas izstādēs un festivālos Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Visi interesenti laipni lūgti uz izstādes atklāšanas pasākumu 8.jūlijā plkst.15:00.

Izstāde pieejama apmeklētājiem Daugavpils Māla mākslas centrā no trešdienas līdz sestdienai no 12:00 līdz 18:00 un svētdienās no 12:00 līdz 16:00.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nellija Dzalba

nellija.dzalba@gmail.com

tālr.: 28210412

www.dnmm.lv