Šobrīd Daugavpilī

"Mākslas dienu" 50. jubilejas izstāde Daugavpilī Kultūras ziņas

1281

2. jūlijā Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā notika nozīmīgs pasākums – atklāta jubilejas izstāde. Aizritējuši 50 gadi kopš pirmās vietējo mākslinieku ikgadējās mākslas ekspozīcijas atvēršanas, kas pirmo reizi notika 1971. gadā. Kopš tā laika iedibināta “Mākslas dienu” tradīcija, kas parasti notika aprīlī. Pandēmijas apstākļu dēļ to nācās atlikt, taču tagad ikviens var izbaudīt jaunākos Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas darbus.

Pārsvarā izstādē ir apskatāmi pēdējā pusotra gada laikā radītie darbi, kas izpildīti dažādos stilos un tehnikās. Šeit pat ir eksponēti arī vecmeistaru darbi, kuri jau ir aizgājuši aizsaulē. Šī ekspozīcija notiek  paaudžu apvienošanās zīmē, kur meistaru pieredze satiekas ar jauno mākslinieku svaigo skatījumu.

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija pastāv kopš 1998. gada un apvieno gleznotājus, grafiķus, tēlniekus, keramiķus, dizainerus, tekstila meistarus un citus radošos cilvēkus. Asociācijas dalībnieki vienmēr priecājas par jaunajiem talantiem un labprāt atbalsta tos, kuri vēlētos kļūt par daļu no šīs radošās grupas.

Jubilejas izstādes darbus Daugavpils  novadpētniecības un mākslas muzejā būs iespējams apskatīt līdz 12. septembrim.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.