Šobrīd Daugavpilī

Mākslas dienas Daugavpilī jau 51. reizi ir klāt Kultūras ziņas

1076
Mākslas dienas Daugavpilī jau 51. reizi ir klāt

Daugavpils mākslinieku darbu gaidītākā gada izstāde “Mākslas dienas 2022” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā šogad norisināsies laikā no 21.04.- 12.06. 2022., izstādes atklāšana 21. aprīlī plkst. 16.00.

Izstādes organizētāja kopā ar DNMM ir Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija (DRMA), kura šobrīd apvieno 51 dažādu nozaru profesionālus māksliniekus - gleznotājus, grafiķus, tēlniekus, tekstilmāksliniekus, keramiķus, scenogrāfus, dizainerus, fotogrāfus, stikla māksliniekus un citus, kurus vieno piederība Daugavpils pilsētai un reģionam.

DRMA dibināta 1998. gadā, tās mērķi - veicināt jaunradei labvēlīgus apstākļus, popularizēt biedru radošā darba rezultātus, aizstāvēt mākslinieku radošo brīvību, morālās, ekonomiskās, sociālās tiesības un profesionālās intereses. Tā ir nevalstiska organizācija un tajā nav algotu darbinieku. Kopš tās dibināšanas, mākslinieku grupa ir aktīvi iesaistījusies Mākslas dienu organizēšanā Daugavpilī un pilsētas mākslas dzīves notikumu un kultūrvides veidošanā.

DRMA valdes priekšsēdētāja Līga Čible atzīmē: “Pēdējos gados DRMA mākslinieki, mākslas darbi, un viņi darbībā ir arī sastopami pilsētas ielās - “Rīgas ielas svētkos” - ik septembri, Rīgas ielā, “Martas ballē”, “Vēsturisko rekonstrukciju festivālā Dinaburga 1812” - Daugavpils Cietoksnī. Īpašs notikums mākslas galerijas/salona “Baltais zirgs” atvēršana, kuru esam iekārtojuši kopā ar biedrību “Atmiņu lāde”, un kur gada siltajā laikā var skatīt mākslinieku darbus, tikties ar māksliniekiem, piedalīties meistarklasēs. DRMA mākslinieki ir veidojuši daudzus pieminekļus, vides objektus, noformējumus Daugavpils pilsētā.”

Mākslas dienu izstādē šogad ar saviem darbiem piedalās ap 40 Daugavpils mākslinieku. Tā ir vienreizēja iespēja kopā skatīt tik lielu skaitu dažādu mākslinieku darbu, kuri kopā veido vienotu mākslas darbu akordu – bez vārdiem, bet visiem saprotamā, vienlaikus trauslā un spēcīgā mākslas valodā.

 

 

Mairita Folkmane

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

Mākslas nodaļas vadītāja

mairita.folkmane@daugavpils.lv

tālr.: 65426804

www.dnmm.lv