Šobrīd Daugavpilī

Leldes Kundziņas gleznu izstāde “Hlorofila deva” Kultūras ziņas

470
Leldes Kundziņas gleznu izstāde “Hlorofila deva”

No 27.aprīļa līdz 26.jūnijam Daugavpils Māla mākslas centrā skatāma Leldes Kundziņas gleznu izstāde “Hlorofila deva”. Šīs ekspozīcijas veidošanā māksliniecei pievienojās arī viņas bērni un radošie audzēkņi.

Gleznu izstāde “Hlorofila deva” ir simbolisks vēstījums par “zaļajām” pārmaiņām dabā, paradoties pirmajiem pavasara saules stariem. Arī dzīvē ienāk svaigas, jaunas pārmaiņas, ja pieņemam pareizus lēmumus, atveram sirdi tuvākajam, domājam gaišas domas. Hlorofils ir zaļais pigments, pirmā dzīvības pazīme augu valstī. Tas nes cerību, liecina, ka viss uzplauks, skaisti ziedēs un nesīs gardus augļus.

Lelde Kundziņa ir kurzemniece, kas mīl gleznot ziedus, jūru un skaistus dabasskatus. Māksliniece absolvējusi PIKC “DMV “Saules skola” tekstilmākslas programmu. Kopš 2015.gada Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas (DRMA) biedre, Daugavpils Bērnu mākslas skolas “Saules skola” skolotāja, mākslas galerijas “Baltais zirgs” līdzdalībniece. Leldei ir bijušas 6 personālizstādes dažādās Latvijas pilsētās, kā arī vairākās grupu izstādes.

Lelde katru brīvu brīdi ņem rokā otu, izspiež krāsas un atdodas sirds lidojumam. Sevišķi mīl gleznot ar eļļas krāsām, jo tieši šī tehnika dod iespēju veidot skaistu reljefu. Smeķīgie krāsas triepieni darbos ir sulīgi, koši, uzmundrinoši. Mākslinieces moto: „Nekad, nekad nepadoties! Darīt vienmēr to, kas ir jādara un neaizmirst, ka pat aiz tumšākajiem mākoņiem uzspīdēs saule”.

Māksliniece saka: “Gleznojot pirmo reizi tik lielās devās izmantoju zaļo krāsu. Teikšu atklāti, tas ir relaksējošs process, jo bagātā zaļā krāsu gamma nomierina, atsvaidzina. No sirds izbaudīju šos zaļās krāsas džungļus. No sirds aicinu ikvienu ienākt aplūkot augus, ziedus, pļavas, augļus, putnus un saņemt labu hlorofila devu!”

Leldes Kundziņas gleznu izstādes atklāšanas pasākums norisināsies Daugavpils Māla mākslas centrā 27.aprīlī plkst.17:00.

Izstāde pieejama apmeklētājiem Daugavpils Māla mākslas centrā no trešdienas līdz sestdienai no 12:00 līdz 18:00 un svētdienās no 12:00 līdz 16:00.

 

Informāciju sagatavoja:

Nellija Dzalba

nellija.dzalba@gmail.com

tālr.: 28210412

www.dnmm.lv