Šobrīd Daugavpilī

LCB filiālbibliotēkās skatāmas talantīgo daugavpiliešu darbu izstādes Kultūras ziņas

755

Sākot ar 26. oktobri, pēc stingrāku ierobežojumu ieviešanas sakarā ar COVID-19 izplatību, apmeklētājiem slēgts Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs. Taču gan LCB, gan visās tās filiālēs, ievērojot sanitāro protokolu, norit ikdienas bibliotekārais darbs – grāmatu saņemšana un izsniegšana, uzziņu un konsultāciju sniegšana, literatūras izstādes un citas tematiskas aktivitātes, kas ir orientētas uz darbu ar bibliotēkas lietotājiem savā kopienā un mikrorajonā.

Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Jaunbūves bibliotēkā (18. novembra ielā 161, 2. stāvā) no 27.oktobra līdz 10. novembrim ir pieejama ceļojošā izstāde-instalācija “Māja grāmatā – grāmata mājā”, kas tapusi sadarbībā ar Šveices vēstniecību Latvijā. Līdz 31.oktobrim tepat var aplūkot arī Latgales brīvo mākslinieku asociācijas mākslinieces Larisas Sergejevas   gleznu izstādi "Dabas skaistumu meklējot". Iestādes darbinieki norāda, ka apmeklētāji ļoti apzinīgi ievēro visus drošības noteikumus (lieto sejas aizsargmaskas, dezinficē rokas un ievēro distanci), un priecājas, ka bibliotēka nav slēgta, kā tas bija pavasarī.

Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) līdz mēneša beigām ir pieejama Jūlijas Šakeles izšūto gleznu izstāde “Burvīgā adatiņa”, kā arī BJC “Jaunība” lietišķās mākslas pulciņa “Diedziņš” audzēkņu Agneses Vjateres un Viktorijas Puncules radošo darbu kopizstāde “Brīnumi no diegiem un naglām”. Šo izstādi iespējams apskatīt arī virtuāli bibliotēkas Facebook lapā. Virtuālā telpā top arī skolēnu veidota fotoizstāde “Jaunā Forštate fotomirkļos”.

Bibliotekāri uzsver, ka viens no svarīgākajiem viņu darba uzdevumiem ir ne vien izglītot apmeklētājus un palīdzēt viņiem sameklēt vajadzīgo informāciju, bet arī celt gaismā pašu iedzīvotāju talantus: gan literāros, gan mākslinieciskos. Un izstāžu organizēšana ir lielisks veids, kā iepazīstināt mikrorajonu iedzīvotājus ar apdāvinātajiem līdzcilvēkiem un iedrošināt viņus radīt lieliskus mākslas darbus arī turpmāk.

 

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.