Šobrīd Daugavpilī

LCB aicina Latgales Dziesmu svētku dalībniekus dalīties ar atmiņu stāstiem Kultūras ziņas

586

Latgales Centrālā bibliotēka nodrošina plašu pakalpojumu klāstu gan grāmatmīļiem, gan ikvienam, kas meklē informāciju kādā no specifiskajām tēmām. Viens no bibliotēkas darbības virzieniem ir novadpētniecība: speciālisti apkopo datus par Daugavpils un reģiona ievērojamākiem objektiem, iestādēm, cilvēkiem un notikumiem. Viens no šādiem notikumiem ir Latgales Dziesmu svētki, kas mūsu pilsētā norisinājās 2015.gadā. Visi šo svētku dalībnieki tiek aicināti dalīties ar saviem atmiņu stāstiem, kas tiks apokopti un iemūžināti multimediju resursā “Dziesmotā Latgale”.

Bibliotēkas vietnē jau vairākus gadus ir pieejama  informācija par  kolektīviem, personālijām no notikumiem, kas veidoja Latgales dziesmoto gājienu 1940., 1990. un 2005.gadā. Šogad digitālo “atmiņu grāmatu” paredzēts bagātināt ar 2015.gada Latgales Dziesmu svētku dalībnieku stāstiem.

Lai plašāk atspoguļotu šo Latgales kultūrvēsturiskajam reģionam nozīmīgo tradīciju, visi 2015. gada Latgales Dziesmu svētku dalībnieki, kas pārstāvēja kolektīvus no dažādiem Latvijas reģioniem, tiek aicināti ieskatīties savos personīgajos arhīvos, izvēlēties zīmīgākās fotogrāfijas vai video, kas uzņemti svētku aizkulisēs, un dalīties atmiņās, izstāstot savu Latgales Dziesmu svētku stāstu. To var izdarīt, līdz 22.novembrim iesūtot materiālus uz  e-pastu tatjana.tukane@lcb.lv, vai arī sazinoties ar bibliotēkas darbiniekiem pa tālr. 65476345.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.