Šobrīd Daugavpilī

Latvijas kultūras pasākums „Baznīcu nakts” un „Atvērto baznīcu diena” Daugavpils pilsētā Kultūras ziņas

581
Latvijas kultūras pasākums „Baznīcu nakts” un „Atvērto baznīcu diena” Daugavpils pilsētā

Kristīgais kultūras notikums “Baznīcu nakts” šogad norisināsies sestdienā, 28. maijā. Iecerēts, ka jau otro gadu „Baznīcu nakts” notikumam pievienosies “Atvērto baznīcu diena” un ikviena draudze turēs savu dievnamu atvērtu viesiem no pulksten 10.00 rītā.

Tiem, kuri par šo pasākumu dzird pirmo reizi, īsumā aprakstot: “Baznīcu nakts” ir kultūras notikums, kas kristīgo draudžu baznīcās notiek vasaras sākumā. Tas ir laiks, kad jebkurš cilvēks baznīcā var ienākt citādi un iepazīt kultūras un garīgās vērtības. Pasākuma dienā baznīcas ir atvērtas līdz pusnaktij un pat ilgāk. Nāc un esi viesis – izbaudi mūziku, mākslu, arhitektūru, sarunas, dziesmas, klusumu un lūgšanu. Visi pasākumu “Baznīcu nakts” vakarā ir bezmaksas.

Šī gada lozungs ir: “Un dari to zināmu saviem bērniem un saviem bērnu bērniem.” (5Moz 4:9) – šie vārdi no Bībeles ir izvēlēti kā  „Baznīcu nakts” tēma. Tas aicina pārdomāt ticības un ar to saistītā vērtību mantojuma uzticēšanu no paaudzes paaudzē, par ģimenes saitēm un draudzes kopības nozīmi.

Līdzīgi kā aizvadītajā gadā, draudzes ir aicinātas savu iespēju robežās dievnamus turēt atvērtus jau dienas laikā – šogad no pulksten 10.00. Visu oficiāli reģistrēto “ Baznīcu nakts” dievnamu pasākumu programmas ir iespēja iepazīt mājas lapas www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.

Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāle, pagaidām ir vienīgā Daugavpils pilsētas draudze, kas oficiāli pieteikusi un reģistrējusi dalību pasākumā. Taču, ceram, ka mums pievienosies arī pārējie skaistie pilsētas dievnami!

Lutera katedrāles “Baznīcu nakts” pasākumu plāns:

10:00 – 24:00 – Dievnams atvērts apmeklētājiem; Iespēja uzkāpt tornī skatu laukumā

10:00 – 24:00 – Mākslinieka un LELB mācītāja Ata Bambāna gleznu izstāde “Tveramais un netveramais” (izstāde būs skatāma līdz 30.06.) Uzmanību: izstāde tiks izvietota baznīcas balkonā 2. stāvā.

18:00 – “Baznīcu nakts atklāšana” ar baznīcas zvana pasludinājumu

18:05 – Ekskursija pa dievnamu gida pavadībā (latviešu valodā)

18:30 – Ekskursija pa dievnamu gida pavadībā (krievu valodā)

21:00 – “Mūsu Tēvs” lūgšana un Latvijas Valsts himna “Dievs, svētī Latviju”

21:05 – Solokoncerts “Ave Maria” Maijas Kalniņas (balss, čells) izpildījumā

22:00 – Zvana pasludinājums un aicinājums uz pielūgsmes vakaru “Esiet nomodā!” ar kopdziesmām, Svēto Rakstu lasījumiem un uzrunām.

Visi pasākumi šajā dienā būs bezmaksas, bet būsim pateicīgi par katru ziedojumu dievnama uzturēšanai!

Rakstā izmantota informācija no “Baznīcu nakts” oficiālās mājaslapas.