Šobrīd Daugavpilī

Latgales novada bērnu un jauniešu mākslas darbu izstāde – konkurss Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā Kultūras ziņas

483
Latgales novada bērnu un jauniešu mākslas darbu izstāde – konkurss Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

 No 12. aprīļa līdz 20. aprīlim Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs skatāma Latgales novada izglītības iestāžu interešu izglītības mākslas programmu audzēkņu darbu izstāde “Latgales toņi un pustoņi”. Izstādes atklāšana 12. aprīlī plkst. 15.30.

Izstādē “Latgales toņi un pustoņi” būs iespēja apskatīt Latgales novada audzēkņu 300 labākos darbus dažādās tehnikās – vizuālajā mākslā, keramikā, tekstilā, kokā, papīrā un citos materiālos. Būs redzami arī radošo industriju jomu darbi un vides objekti. Savos darbos jaunie mākslinieki akcentē raksturīgo savai dzīvesvietai – Latgalei: vidē, dabā, kultūrā, vēsturē, valodā. Izstādes tēma izvēlēta, gatavojoties XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu un XVII Deju svētkiem, kuriem šogad aprit 150. gadskārta.

Dalību izstādē pieteica bērni un jaunieši no 11 Latgales novadiem un pilsētām – Rēzeknes, Balvu, Jēkabpils Krāslavas, Ludzas, Līvānu, Preiļu, Augšdaugavas novadiem un Rēzeknes un Daugavpils pilsētām. Izstādes galvenais mērķis ir stiprināt bērnu un jauniešu patriotismu un valstisko apziņu, bagātināt kultūrvēsturisko pieredzi, veicināt radošo spēju attīstību un iniciatīvu izteikt sevi caur dažādiem mākslas izteiksmes līdzekļiem, kā arī sniegt iespēju konkursa dalībniekiem-laureātiem piedalīties VI Latvijas bērnu un jauniešu mākslas un mūzikas festivālā „Toņi un pustoņi”, kas norisināsies Rīgā 3. jūnijā.

Izstādi “Latgales toņi un pustoņi” organizē BJC ”Jaunība” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju. Izstāde skatāma līdz 20. aprīlim.

 

Līga Rudzīte-Besakirska

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

liga.rudzite@daugavpils.lv

tālr.: 20203713

www.dnmm.lv