Šobrīd Daugavpilī

Kultūras pilī notiks Latvijas Leļļu teātra izrāde Kultūras ziņas

1707
Kultūras pilī notiks Latvijas Leļļu teātra izrāde

11. februārī plkst. 12.00 Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) notiks Latvijas Leļļu teātra izrāde bērniem krievu valodā “Krokodils Gena un Pekausis”. Daudzu paaudžu iemīļoto Eduarda Uspenska stāstu iestudējusi Maskavas Tagankas teātra režisore Renata Sotiriadi.

Pekausis dzīvoja biezā tropu mežā. Kādu dienu viņš atrada kasti ar apelsīniem, ierāpās tajā un attapās, kad bija jau citā valstī, uz kuru apelsīni tika aizvesti pārdošanai. Tajā pašā pilsētā dzīvoja krokodils Gena, kurš strādāja zooloģiskajā dārzā par krokodilu. Viņš bija vientuļš un ļoti gribēja ar kādu sadraudzēties. Pekausis kļuva par Genas labāko draugu. Izrādījās, ka pilsētā ir ļoti daudz vientuļu iemītnieku. Viņi visi meklēja draugus, tādēļ Gena un Pekausis nolēma uzcelt Draudzības namu, kurā katrs varētu atrast sev draugu...

“Jautras un labsirdīgas pasakas, manuprāt, ir daudz iedarbīgākas nekā pārlieku nopietnās un pamācošās. Izrādē būs daudz smieklīgā, arī nedaudz skumīgā, būs piedzīvojumi – gan ikdienišķi, gan brīnumaini, negaidīti sižeta pavērsieni un notikumu virpulis, kam pamatā prieks, atvieglojuma sajūta un līdzpārdzīvojums, ko mazajos skatītājos izraisīs krokodila Genas un Pekauša patiesā draudzība. Taču galvenā tēma ir labsirdība,” stāsta režisore Renata Sotiriadi.

Izrādes ilgums 1st. 30 minūtes ar starpbrīdi.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs, internetā (https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/124007) un Daugavpils Kultūras pils kasē darba dienās no plkst. 16.00 līdz 19.00.

Noteikumi: Biļete jāiegādājas katram skatītājam neatkarīgi no vecuma.

Biļete bērnam tiek iegādāta teātra apmeklējumam, tādēļ nepieciešama neatkarīgi no tā, vai bērns sēž atsevišķā krēslā vai pieaugušajam klēpī.

Informācija: +371 654 43809, dkp.lv