Šobrīd Daugavpilī

Krievu kultūras centrā skatāma Irēnas Mirovičas gleznu izstāde «Manas dvēseles krāsas» Kultūras ziņas

810
Krievu kultūras centrā skatāma Irēnas Mirovičas gleznu izstāde «Manas dvēseles krāsas»

Līdz 17. janvārim Krievu kultūras centrā (Varšavas ielā 14, 2. stāvā) skatāma Irēnas Mirovičas gleznu izstāde «Manas dvēseles krāsas». Amatiermāksliniece no Daugavpils zīmē jau no agras bērnības, gleznošanu apguva pašmācības ceļā. Irēna Miroviča strādā akrila tehnikā un šī tehnika ļauj gleznot dabas skatus un abstrakcijas. Gleznu izstādē atspoguļojas ainavas un abstrakti tēli (50:50 proporcijā), kā, piemēram, «Vasaras smarža», «Ēdenes dārzs», «Pavasara siltums», «Ziemas pasaka», «Dzīvības koks»  un citi darbi.

Un praktiski visos izstādes «Manas dvēseles krāsas» darbos dominē siltie krāsas toņi. Mākslinieces darbi ir spilgti, krāsaini, abstrakti. Tie izraisa plašo emociju gammu un prieku.I. Mirovičas gleznas veido pozitivo atmosfēru, harmonisku dziļumu un paliek atmiņā spilgto un piesātināto krāsu dēļ.

Irēna Miroviča par savu izstādi:

«Manā daiļradē izpaužas to, kā es redzu pasauli un dabu, kādas ir dabas krāsas pēc manas vizijas. Un visas gleznas atspoguļo manu garīgo stāvokli, manas emocijas radošā procesa laikā un manas dvēseles krāsas (tāpēc veidojas izstāde ar šādu nosaukumu). Un varbūt tāpēc es nekad negleznoju, kad man ir slikts noskaņojums. Man patīk gleznot ko tādu, ko līdz šim neesmu gleznojusi. Gleznošanai es veltu gandrīz katru dienu. Bet katru reizi gribas gleznot labāk. Un es ticu, ka tas skaistums, kas ir dabā, ir ļoti īpašs», stāsta māksliniece.

Māksliniece atzīstas, ka, klausoties dabu, viņu pārņem dziļi, dvēseles pārdzīvojumi. Un viņa gleznoja, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī apkārtējos. Tā ir pirmā mākslinieces izstāde. Un tieši Krievu kultūras centrā visiem ir iespeja iepazīties ar jauno vārdu glezniecības mākslā.

Izstāde ir pieejama, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Laipni lūdzam!

 

Krievu kultūras centra preses relīze