Šobrīd Daugavpilī

Keramika "iekaroja" Marka Rotko mākslas centru Kultūras ziņas

1222

Līdz pat oktobra vidum Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā darbosies starptautiskā konkursa izstāde "Martinsona Balva 2021", kurā apskatāmi 120 izcili mākslas darbi no visas pasaules. Izstāde notiek 3. Latvijas biennāles ietvaros sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās keramikas centru, ar aktivitātēm Daugavpilī, Rīgā un Siguldā. Ekspozīcija M. Rotko mākslas centrā jau ir ieguvis augstu novērtējumu no viesu un kritiķu puses.

Cieņa keramikas meistaram Pēterim Martinsonam šovasar tiek pausta ne vien "Martinsona Balvas 2021" ekspozīcijas ietvaros, bet arī ar īpašo paplašinātās realitātes izstādi Marka Rotko mākslas centra pagalmā. Šī digitālā izstāde, kuras apskatei nepieciešams apmeklēt vietni www.arpus.online (paplašinātā realitāte interneta pārlūkprogrammā), atvērta 29. jūnijā, Pēterdienā, un tā piedāvā drošu skatu uz mākslinieka darbiem caur viedtālruņa ekrānu.

Tikmēr turpinās darbs pie izstāžu telpas izveidošanas uz cietokšņa 7. bastiona pulvera noliktavas bāzes, kas nākotnē pārtaps par “Martinsona māju”: teritorijas labiekārtošana ir gandrīz pabeigta, ir izveidots moderns bērnu rotaļu laukums, turpinās iekšējie darbi pašā ēkā. Būvdarbus jāpabeidz līdz šī gada oktobrim.

"Keramikas sezonu" Marka Rotko centrā šobrīd pārstāv arī Jutas Rindinas izstāde "Līksmā māksla" un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas keramikas nodaļas audzēkņu un pedagogu ekspozīcija "Kopā". Savukārt tie, kam šobrīd trūkst košu krāsu, tiek aicināti uz ārzemju mākslinieku izstādi "Gaismas krāsa: utopiskās abstrakcijas".

Plašāka informācija par notikumiem M. Rotko mākslas centrā - vietnē www.rothkocenter.com.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.