Šobrīd Daugavpilī

Kafija ar mākslinieci Elgu Grīnvaldi Kultūras ziņas

521
Kafija ar mākslinieci Elgu Grīnvaldi

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina apmeklēt neformālu tikšanos ar mākslinieci, izstādes “Meditācija” autori Elgu Grīnvaldi.

Elga Grīnvalde studējusi stikla mākslu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA). Divus gadus specializējusies glezniecībā LMA Uno Daņiļevska meistardarbnīcā. Strādājusi par mākslas pedagogu. Piedalījusies izstādēs kopš 1993. gada, tai skaitā daudzās grupu izstādēs, plenēros un simpozijos, kā arī radošajās rezidencēs Spānijā un Itālijā. Latvijas Mākslinieku savienības biedre kopš 2003. gada.

Mākslinieces darbi apbur ar savu izsmalcināto un ļoti bagātīgo krāsu toņu pasauli. Gleznās ir tāds kā noslēpumains mirdzums un dziļums. Lēnām, kārtu pa kārtai, lazējot ar platu otu un špahteli, krāsas klājas viena uz otras brīvi, tomēr katrā gleznā ir pa kādam jūtīgam realitātes uzplaiksnījumam – kāda švīka kā gaismas spīds vai mājas kontūra vai varbūt gaismēnas robeža. Tās jau ir kļuvušas par atmiņām no materiālās pasaules. Dažviet uzplaiksnī asociācijas ar vitrāžām, ar gaismas rotaļām stikla virsmās. Elgas darbi liek minēt, atcerēties, sajust.  Katrs skatītājs gleznās saskatīs kaut ko savu. Kādu izstādē redzamie darbi nomierinās, bet kādam varbūt tie sniegs spēcīgu enerģiju.

Tikšanās notiks 13. oktobrī plkst. 17:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas 8). Ieejas  biļetes cena – 2,50 EUR. Pasākumā vietu skaits ir ierobežots, interesentus aicinām pieteikt savu dalību savlaicīgi, darbadienās zvanot uz tālruni 20203713. Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana/filmēšana, publicitātes vajadzībām.

 

 

Līga Rudzīte-Besakirska

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

liga.rudzite@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 26114003

www.dnmm.lv