Šobrīd Daugavpilī

Jauno mākslinieku izstāde “Kompleksais piedāvājums” Kultūras ziņas

650
Jauno mākslinieku izstāde “Kompleksais piedāvājums”

5. jūlijā plkst. 16.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta izstāde “Kompleksais piedāvājums”, kurā pirmo reizi vienkopus piesaka sešu jauno mākslinieku grupas darbus tēlniecībā, skaņā, grafikā un fotogrāfijā. Izstādes organizēšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

Izstādē “Kompleksais piedāvājums” piedalās 6 mākslinieki: Marta Folkmane, Anna Priede, Pauls Rietums, Reinis Lodziņš, Stefans Pavlovskis un Dans Jirgensons. Tās pamatā ir vēlme un vajadzība veikt atskatu uz ilgstošā laika periodā veiktu introspektīvu darbību, uztveres un attieksmes kopšanu. Jaunie mākslinieki radījuši vēl vienu iemeslu Daugavpils apciemošanai – izstādi, kas ir kā izaicinājums, satikšanās punkts un sātīgu pusdienu, šajā gadījumā – sablīvētas informācijas piedāvājums karstā vasaras dienā.

“Manis un Annas radītā skaņu kolāža-mēbele no sākta gala veidota kā sadarbības projekts, viesojoties vienam pie otra. Tieši šī mājīgā, draudzīgā vide noteica darba veidolu un saturu, dodot priekšroku tā brīža impulsiem, tā vietā, lai stūrgalvīgi tiektos pēc formas tīrības. Vēlējāmies vizuāli paturpināt šo domu, veidojot darba vizuālo ietērpu kā nedaudz ačgārnu mēbeli.” par savu un Annas Priedes kopdarbu stāsta viens no izstādes autoriem Reinis Lodziņš.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā izstāde “Kompleksais piedāvājums” būs apskatāma līdz 18. septembrim.

 

Līga Rudzīte-Besakirska
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste
liga.rudzite@daugavpils.lv
tālr.: 20203713
www.dnmm.lv