Šobrīd Daugavpilī

Aicinām jaunos dziedātājus piedalīties Ziemassvētku dziesmu konkursā Kultūras ziņas

578
Aicinām jaunos dziedātājus piedalīties Ziemassvētku dziesmu konkursā

No 2022. gada 5.decembra līdz 2023. gada 8.janvārim Daugavpilī notiks IV Starptautiskais Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkurss, kurā aicināti piedalīties solisti un kolektīvi dažādās vecuma grupās. Pieteikties dalībai konkursā var līdz šī gada 11.novembrim.

Starptautiskā konkursa mērķis ir veicināt jaunatnes muzikālo spēju attīstību, atklāt jaunus, talantīgus bērnus un jauniešus, sekmēt viņu radošo pašizpausmi, rosināt jauno dziedātāju un pedagogu pieredzi, piedaloties konkursā kā attālināti, tā arī klātienē. Konkurss norisināsies 2 kārtās un to vērtēs starptautiska žūrija. Konkursa pirmā kārta notiks attālināti, savukārt konkursa 2.kārta – Lielās balvas izcīņa – notiks klātienē 2023.gada 8.janvārī Daugavpils Vienības namā.  Detalizētu informāciju par konkursa nosacījumiem var skatīt nolikumā un mājas lapas konkursa sadaļā.

Sākotnēji Starptautiskais Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkurss bija daļa no „Sudraba zvani” festivāla, taču laika gaitā tas ir attīstījies un kopš 2021. gada kļuvis par neatkarīgu pasākumu, kas tiek organizēts katru otro gadu.

IV Starptautisko Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursu rīko Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Vienības namu.

Papildu informācija:

Viktorija Cirse

Daugavpils pilsētas pašvaldības

Kultūras pārvalde

t.: 654 23601

www.daugavpils.lv/kultura/

Jevgeņijs Ustinskovs

Festivāla mākslinieciskais vadītājs

t.: 29538278

e-pasts: sb2@inbox.lv