Šobrīd Daugavpilī

Izzini Latviju pēc simboliem un zīmēm Kultūras ziņas

1875
Izzini Latviju pēc simboliem un zīmēm

Tuvojas Latvijas patriotu nedēļa, un par godu valsts galvenajiem svētkiem Baltkrievu kultūras centrs izsludina radošo kvestu ar nosaukumu “Izzini Latviju pēc simboliem un zīmēm!”.

Ar ko jums asociējas Latvija simbolu kontekstā? Protams, pirmkārt ar oficiālajiem siboliem – ģērboni, karogu un himnu. Visiem pazīstami ir Latvijas dabas simboli – baltā cielava, divpunktu mārīte, parastā pīpene, liepa, ozols, dzintars un likteņupe Daugava. Latvijas simbols ir tradicionālā Jāņu diena, Brīvības piemineklis, latviešu nacionālie raksti un daudz kas cits, kas ir raksturīgs un simbolisks tikai Latvijai.

Dodieties izglītojošajā kvestā par Latvijas simboliem un zīmēm, uzzīmējiet vienu no tiem, uzrakstiet to nosaukumu latviešu valodā, dublējiet to baltkrievu valodā un savā dzimtajā valodā. Sūtiet zīmējumus līdz 15.novembrim uz e-pastu cbk@inbox.lv, ar norādi “18.novembra konkurss”, Baltkrievu kultūras centra Facebook kontu vai uz WhatsApp numuru 20374840. Uzmanību! Konkursam nav vecuma ierobežojumu, jo zīmēšana ir lielisks antistresa veids!

Visi iesūtītie zīmējumu tiks noformēti virtuālā izstādē, bet konkursa dalībnieki tiks apbalvoti ar diplomiem un suvenīriem.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Balkrievu kultūras centrs