Šobrīd Daugavpilī

IZSKANĒJIS GARĪGĀS MŪZIKAS FESTIVĀLS “SUDRABA ZVANI” Kultūras ziņas

1429
IZSKANĒJIS GARĪGĀS MŪZIKAS FESTIVĀLS  “SUDRABA ZVANI”

16. janvārī noslēdzās XIV Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls “Sudraba zvani”, kas trīs dienas norisinājās tiešsaistē Youtube kanālā “Latvian Contests”.

Festivāla ietvaros notika vokālo ansambļu, koru un pirmo reizi arī jauno kordiriģentu, profesionālo koru un virtuālo kolektīvu konkurss. Kopumā festivāla sacensībās piedalījās 150 konkursanti no 18 valstīm.

Konkursantu sniegumu vērtēja starptautiska žūrija no 9 valstīm. Žūrijas locekļi atzinīgi novērtēja festivāla organizāciju un dalībnieku izpildījuma tehnisko un māksliniecisko līmeni. Kā norāda žūrijas loceklis Enriks Geneska Baraldess (Enric Genesca Baraldes) no Spānijas: “Mani patīkami pārsteidza jaukto koru un bērnu koru augstais izpildījuma līmenis. Visās konkursa kategorijās ir uzslavas vērti izpildītāji.  .” Savukārt žūrijas priekšsēdētājs Tims Šarps (Tim Sharp) no ASV, pozitīvi atsaucās par  kordiriģentu konkursu, atzinīgi novērtējot jauno mākslinieku sniegumu.

Katras konkursa kategorijas uzvarētājs saņems uzvarētāja diplomu un balvu, savukārt pirmās, otrās un trešās pakāpes ieguvēji  - diplomus. Speciālie diplomi par visatraktīvāko izpildījumu ir piešķirti korim Ventus, diriģente Svetlana Erastova  (Samara, Krievija); par spilgtu nacionālo komponistu skaņdarbu izpildījumu Ludmilai Samarinai (Soroki, Moldova) un Elžbietai Sičekai (Varšava, Polija); par augstu pedagoģisko meistarību Larisai Jarutskai (Sanktpēterburga, Krievija) un  Jūlijai  Pučko-Kolesnikai (Kijeva, Ukraina).

KONKURSA UZVARĒTĀJI

Festivāla dalībnieku uzstāšanās un labāko konkursa dalībnieku priekšnesumi video ierakstu veidā joprojām ir pieejami  Youtube kanālā “Latvian Contests” – festivāla koncerts: https://ej.uz/18vs, konkurss: https://ej.uz/94ii

XIV Starptautisko garīgās mūzikas festivālu “Sudraba zvani” rīkoja Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Vienības namu.

Papildu informācija:

Jevgeņijs Ustinskovs

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, projekta autors

t.: 29538278

e-pasts: sb2@inbox.lv

 

Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde

Viktorija Cirse

t.: 371 65423601, 29293520

e-pasts: viktorija.cirse@daugavpils.lv 

https://www.daugavpils.lv/pilseta/iedzivotajiem/kultura/