Šobrīd Daugavpilī

Izglītojoši-izklaidējošu pasākumu bērniem “Burkānu svētki” Kultūras ziņas

471
Izglītojoši-izklaidējošu pasākumu bērniem “Burkānu svētki”

Poļu kultūras centrs novadīja izglītojoši-izklaidējošu pasākumu bērniem “Burkānu svētki”!
Kā spožs saules zibsnis paskrējusi vasara, un jau ir klāt rudens. Tas ir laiks, kad ievācam ražu un priecājamies par krāsām dabā. Rudenī ar zaļumiem un svaigiem augliem un dārzeniem iespējams uzņemt visvairāk vitamīnus. Šo iespēju ar prieku izmanto arī bērni no J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas. Šajā pirmdienā viņi svinēja “Burkānu svētkus”.
Šis pasākums katru gadu pārsteidz un priecē bērnus jau kopš 2012.gada. Svētku galvenais mērķis ir sniegt izglītojošu ieskatu par burkānu nozīmi mūsu uzturā.
Bērnu komandas ar prieku piedalījās jautros konkursos un sacensībās: ar aizvērtām acīm atpazina dārzeņus un augļus, meta burkānus maisos utt. Svētku rīkošanā piedalījās PKC teātra studijas "Smaidošā varavīksne" audzēkņi kopā ar studijas režisori Milenu Savkinu. Bērnus izklaidēja Tomāta kungs, Kartupeļa Kungs un Burkānu kundze. Tieši no viņiem bērni uzzināja daudz jauna un interesanta par veselīgu uzturu.
Pasākums bērniem norisinājās, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus. Bērni labprāt uzvilka maskas un cimdus un  centās ievērot distanci. Pareizi uzvilkt maskas bērniem palīdzēja "Dakteres kundze" (pani Lekarz).
Uz atvadām visi dalībnieki tika cienāti ar veselīgu un vitamīniem bagātu sulu.