Šobrīd Daugavpilī

“Ģimenes diena” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā Kultūras ziņas

714
“Ģimenes diena” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

31. jūlijā plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina vecākus ar bērniem apmeklēt “Ģimenes dienu”, kurā piedalīsies Vēsturiskās modelēšanas klubs “Robeža”.

Vēsturiskās modelēšanas klubs “Robeža” darbojas kopš 2005. gada un ar saviem priekšnesumiem ir piedalījies vairākos pilsētas mēroga pasākumos. Kopš 2014. gada klubs nodarbojas ar 9. – 11. gadsimta vēstures izzināšanu, sadzīves un militāro rekonstrukciju. Vēsturiskās modelēšanas kluba “Robeža” galvenās darbības jomas ir izglītība, rokdarbi un aktīvs dzīvesveids. Kluba biedri piedalās zobencīņas turnīros, loka šaušanas turnīros un vēsturiskos pasākumos. Kluba dalībnieki pastāvīgi nodarbojas ar vēsturiskiem rokdarbiem, attīstot savas radošās prasmes un zināšanas par arheoloģiju un vēsturi.

Pasākuma “Ģimenes diena” dalībnieki varēs iejusties bruņinieku lomā – iesaistīties zobencīņās, izmēģināt veiksmi šaušanā ar loku, pielaikot bruņinieku tērpus un iemūžināt sevi fotogrāfijās ar Vēsturiskās modelēšanas kluba "Robeža" biedriem. Tā kā “Ģimenes dienas” radošās nodarbības dalībnieku skaits ir ierobežots, interesentus aicinām pieteikt savu dalību savlaicīgi, darbadienās zvanot uz tālruni  20203713.

“Ģimenes diena” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā norisināsies svētdien, 31. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 14.30. Ģimenes biļetes cena apmeklējumam – 3,50 eiro. Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

 

Līga Rudzīte-Besakirska

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

liga.rudzite@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 65424155

www.dnmm.lv