Šobrīd Daugavpilī

Fotoizstāde „Cieši klāt” piedāvā iedziļināties skaistās sajūtās! Kultūras ziņas

578
Fotoizstāde „Cieši klāt” piedāvā iedziļināties skaistās sajūtās!

No 4.februāra līdz 10.aprīlim Daugavpils Māla mākslas centrā skatāma Sarmītes Bogdanovičas fotoizstāde „Cieši klāt”,  kurā apskatāmas 19 ziedu un mirkļa skaistuma pilnas fotogrāfijas.

Foto sērija “Cieši klāt” simboliski runā par cilvēcisko nepieciešamību pieglausties dabai un ļaut, lai daba pieglaužas mums, tādā veidā cilvēki var bagātināties, pieklust, rast mieru un ļaut dabai atrast sevi. Sarmīte Bogdanoviča savos darbos iemūžina ziedu un cilvēku dvēseles noskaņas, kas skatītājam liek piekļauties citai realitātei, ziedlapu romantisma noskaņai. Fotogrāfijas cieši saistītas ar sajūtām un atmiņām, tie ļauj just kā elpo paša zieda stāsts.

Māksliniece par izstādes koncepciju saka: „Šobrīd, kad laikmeta īpatnību dēļ apskāviens kļūst par retāku tuvāk mīlestības formu, daba ir tā, kuru bieži vien cilvēks izvēlas, lai gūtu mieru un atpūtu. Aizvien ir redzami daudz cilvēku, kas brīvdienās atrod laiku, lai izvēlētos pastaigu mežā, vai zveju kādā klusā upes līkumā. Fotogrāfijas simboliski runā par šo cilvēcisko nepieciešamību pieglausties dabai un ļaut, lai daba pieglaužas mums. Tas ir kā mazs simbols tam, ka tādā veidā mēs varam bagātināties, pieklust, rast mieru. Ļaut dabai mūs atrast un mums pieglausties.”

Sarmīte Bogdanoviča fotogrāfe, māksliniece un četru bērnu mamma dzimusi un augusi Rēzeknē. Bērnība daudz vadīta arī lauku vidē, kas ir licis sirdī mīlestību uz mieru, klusumu un prieku. Pēc vidusskolas absolvēšanas ceļš veda uz Daugavpili, kur tika uzsāktas studijas filoloģijas fakultātē, pēc kuras absolvēšanas izglītošanās tika turpināta mākslas fakultātē. Skaistu ietekmi un izaugsmi mākslā un fotogrāfijā sniedza arī mācības PIKC DDMV “Saules skola”.

 Māksliniece, aicinot apskatīt izstādi, saka: „Uzgleznot sajūtas un ietērpt ziedos. Tā reizēm vajag! Un neskatīties, pareizi vai nē! Ierakties skaistās sajūtās un piekļauties cieši klāt... Ziedam un viņa smaržīgajam klusumam. Svarīgi, lai sirds atrod vārdus klusumā.

Izstāde pieejama apmeklētājiem, ievērojot noteiktās prasības, no trešdienas līdz sestdienai no 12:00 līdz 18:00 un svētdienās no 12:00 līdz 16:00.

Izstādi var apmeklēt tikai vakcinētas vai covid-19 pārslimojušas personas ar derīgu digitālo sertifikātu (jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu - pase vai ID karte). Izstādes atklāšanas dienā ieeja ir bez maksas no pl.12:00 līdz 18.00.

Informāciju sagatavoja:
Nellija Dzalba
e-pasts: nellija.dzalba@gmail.com
tālr.: 28210412
www.dnmm.lv