Šobrīd Daugavpilī

Festivāls “Baltkrievu gadatirgus” sāksies ar labdarības akciju Kultūras ziņas

295
Festivāls “Baltkrievu gadatirgus” sāksies ar labdarības akciju

Pirmdien, 2021.gada 20.septembrī XI Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” sāksies ar labdarības akciju “Ar sirds siltumu”. Tikšanās laikā dalībnieki nodarbosies ar rokdarbiem un izgatavos dāvanas mediķiem, kuri strādā Daugavpils reģionālās slimnīcas nodaļās un ārstē Covid-19 pacientus, ārkārtējās situācijas apstākļos.

Tradicionāli festivāla “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” programmā ir labdarības pasākums. Ja iepriekšējos gados tie bija koncerti bērnu namā vai pansionātā, tad šoreiz labie darbi būs adresēti tieši medicīnas darbiniekiem, kuri glābj dzīvības un ārstē cilvēkus ar koronavīrusa infekciju.

Starp baltkrievu ornamentiem ir talismana zīme no slimībām un ļauniem gariem. Tieši šo simbolu izšūs un adīs meistares pirmajā tikšanas reizē. Kāds adīs zeķes vai cimdus, cits – izšūs salvetes.

Tikšanās dalībnieki iepazīsies ar simboliem baltkrievu kultūrā, izzinās dekoratīvi lietišķo mākslu un no visas sirds izteikts pateicību mediķiem.

Kad rokdarbi “Ar sirds siltumu” būs pabeigti, dāvanas ar baltkrievu ornamentu – talismanu tiks nodotas Daugavpils reģionālās slimnīcas Covid-19 nodaļā.

Tikšanās notiks visu rudeni pirmdienās, Baltkrievu kultūras centrā (BKC) pēc “dzeltenā pasākuma” scenārija. Sākums – plkst. 14:00.

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs