Šobrīd Daugavpilī

Ekspluatācijā nodota Daugavpils teātra renovētā dekorāciju krātuve Kultūras ziņas

1715

30. septembrī ekspluatācijā nodota Daugavpils teātra aizkulišu telpa – dekorāciju krātuve (skatuves kabata), kas tika renovēta pirmo reizi daudzu gadu desmitu laikā. Tagad plašā divlīmeņu telpa būs ne vien ērta darbam ar teātra skatuvi, bet arī droša kultūras iestādes darbiniekiem.

Krātuves remonta projekts tika izstrādāts pirms dažiem gadiem, un šogad pašvaldība piešķīra finansējumu tā īstenošanai. 3 mēnešu laikā izdevās izremontēt veco grīdu, sienas, uzlabot apgaismojumu, ievērojami paplašināt noliktavas otro stāvu un izveidot atsevišķas istabas rekvizīta uzglabāšanai. Telpa kļuva gaišāka, drošāka un labāk aizsargāta pret mitrumu. Tuvākajā laikā vēl būs nepieciešams iegādāties telferi – piekaramo pacēlāju smagu dekorāciju pārvietošanai.

Teātra darbinieki izsaka pateicību pašvaldībai par šīm patīkamajām pārvērtībām un aicina savus skatītājus uz izrādēm. Tagad, kamēr galvenā skatuve vēl nav atbrīvota, izrādes tiek rīkotas uz otrā stāva eksperimentālās skatuves, bet no oktobra vidus, līdz ar iestudējuma "Kaija-1" pirmizrādi, plānots, ka teātra cienītāji varēs vērot aktieru spēli uz galvenās skatuves.

Plašāka informācija par izrādēm atrodama Daugavpils teātra oficiālajā vietnē www.daugavpilsteatris.lv.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.