Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils gatavojas džeza mūzikas festivālam Kultūras ziņas

1505
Daugavpils gatavojas džeza mūzikas festivālam

Ik pēc 2 gadiem Daugavpilī skan Starptautiskais pavasara džeza mūzikas festivāls „Jazz Joy Spring”, kas šogad no 21.līdz 28.aprīlim norisināsies jau 17.reizi. Kā jau ierasts, festivāla laikā džeza mūzikas cienītājiem tiks piedāvāta plaša un daudzveidīga koncertprogramma, kur varēs baudīt džezu gan no klasiskākajām tā izpausmēm, gan mūsdienīgākām tā interpretācijām.

21.aprīlī Vienības nama koncertzālē notiks džeza junioru koncerts, kurā piedalīsies  Daugavpils Iespēju vidusskolas Jauniešu orķestris (diriģents Arnolds Grīnberts), Obermenzingeres Ģimnāzijas Jauniešu orķestris (Minhene, Vācija, orķestra vadītājs Verners Gebhards), kā arī Vienības nama Džeza vokālā studija (vadītāja Irina Grīnberte). Divi bērnu-jauniešu orķestri no Latvijas un Vācijas apvienosies kopēja Erasmus+ projekta ietvaros un virtuozi izpildīs tradicionālas džeza kompozīcijas. Koncerta noslēgumā profesionāla programma sadarbībā ar orķestri “Daugava” (diriģentu Arnolds Grīnberts) un Minhenes Jauniešu orķestra Skolotāju bendu. Programmā – tradicionālais džezs, klasiskā džeza mūžzaļās melodijas (Evergreen Jazz) orķestra aranžējumā, rokdžeza mūzika, latviešu un vācu komponistu skaņdarbu fragmenti.

27.aprīlī notiks divi koncerti Lauku ielas diksilends (Rīga) un džeza kvarteta Baigie brīnumi (Rīga) izpildījumā, savukārt dienas noslēgumā interesentiem būs iespēja apmeklēt arī jau par tradīciju kļuvušo Džeza improvizācijas vakaru (Jam Session), kurā piedalīsies Arnolda Grīnberta Džeza kvintets un festivāla mūziķi.

Festivāla noslēgumā, 28.aprīlī,  skatītājus priecēs džeza vokālā grupa Jazz Island (Viļņa, Lietuva) Arturas Novikas vadībā un profesionālais pūtēju orķestris Daugava Arnolda Grīnberta vadībā, soliste – džeza vokāliste Inga Bērziņa. Jazz Island ir profesionāla polifoniska a cappella grupa, kas izpilda dažādu žanru mūziku un ir saņēmusi gan Lietuvas valsts, gan starptautiskus apbalvojumus.

Festivāla programma.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30-18.30 un “Biļešu paradīze” kasēs, kā arī tiešsaistē www.bilesuparadize.lv.

XVII Starptautisko pavasara džeza mūzikas festivālu „Jazz Joy Spring 2023” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde”, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Vienības nams”. Atbalsta: Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Džeza mūzikas un mākslas attīstības centrs.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde”

t.: 65423601
e-pasts: kultura@daugavpils.lv

www.daugavpils.lv/kultura/