Šobrīd Daugavpilī

Dzejnieku J.Kupalas un J.Kolasa jubilejai veltītais zīmējumu konkurss noslēdzās ar izstādi Kultūras ziņas

617
Dzejnieku J.Kupalas un J.Kolasa jubilejai veltītais zīmējumu konkurss noslēdzās ar izstādi

2022.gada 30.jūnijā Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC), apkopojot bērnu zīmējumu konkursa rezultātus, tika atklāta Baltkrievijas Republikas Neatkarības dienai veltīta izstāde. Konkurss, kurā piedalījās pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un skolēni, tika veltīts baltkrievu literatūras klasiķu J. Kupalas un J. Kolasa 140. gadadienai.
Bērnu zīmējumu konkursi ir tradicionāls BKC darbības virziens. Piedāvātās daudzveidīgās tēmas vienmēr izraisa patiesu Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu un skolēnu interesi. Jo, piedaloties konkursos, bērniem ne tikai rodas iespēja parādīt savu radošo talantu un paplašināt redzesloku, bet arī saņemt diplomus un zīmola suvenīrus piemiņai.

3. jūlijā Baltkrievijas Republika svin Neatkarības dienu, un katru gadu Daugavpils baltkrievi rīko pasākumus, kas veltīti savas etniskās dzimtenes galvenajiem valsts svētkiem. Atklātā bērnu zīmējumu izstāde ir veltīta slaveno baltkrievu literatūras klasiķu un dziesminieku J.Kupalas un J.Kolasa 140. gadadienai.

Konkursa rezultāti ir apkopoti: ir noteiktas balvas un noformēta krāšņa izstāde, kas būs apskatāma līdz 2022. gada 29. jūlijam. Godalgotās vietas ir sekojošas:

GRAND PRIX – Elvīra Silova (“Saullēkts”);
1. vieta – Alīsija Šoļakina (“Veltījums Jankam Kupalam”);
2. vietas – Kristīne Ivanova (“Dzērvju aizlidošana”);
Aleksejs Vasiļjevs (“Saullēkts”);
3. vietas – Darja Golubeva (“Skudras”);
Kristīna Lukašenoka (“Zaķīši”).


Visi konkursa dalībnieki un viņu skolotāji tiek apbalvoti ar diplomiem un suvenīriem. Balvas var saņemt BKC, kas atrodas Alejas ielā 68-1A, darba dienās (9.00 – 17.00) no 2022. gada 4. līdz 8. jūlijam.
Sirsnīgi apsveicam!

Informāciju sagatavoja:
Marija Pometjko,
Baltkrievu kultūras centra metodiķe