Šobrīd Daugavpilī

„Dzejas dienas 2022” Daugavpilī Kultūras ziņas

2517
„Dzejas dienas 2022” Daugavpilī

No 6. līdz 23. septembrim Daugavpilī norisināsies „Dzejas dienas”, kas ik gadu tiek rīkotas, atzīmējot latviešu dzejnieka Raiņa dzimšanas dienu.

Pasākumu virkni ievadīs fotoizstāde „Rainis un fotogrāfija”, kas no 6. septembra līdz 31. oktobrim būs apskatāma Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālē Ceriņu bibliotēkā.

 7. septembrī plkst. 17.00 notiks jauno dzejas autoru brīvais mikrofons Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā.

Dzejas dienu pasākumi turpināsies piektdien, 9. septembrī:

  • 11.00 notiks piemiņas brīdis pie Raiņa tēva kapa vietas, Daugavpils luterāņu kapos;
  • 12.30 LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā interesenti tiek aicināti uz literāru tikšanos ar dzejnieci un ilustratori Loti Vilmu Vītiņu;
  • savukārt 16.00 LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā notiks – ikgadējā krājuma „Dzejas dienas” atklāšana. Pasākuma laikā būs iespēja tikties un iepazīties ar krājuma dalībniekiem, dzirdēt viņu dzejas lasījumus, kā arī saņemt jauno dzejas krājumu. Šogad krājums „Dzejas dienas 2022” tiek izdots 32. reizi un tajā ir apkopoti Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada 28 autoru darbi;
  • dienas noslēgumā, 19.00, pie Daugavpils dzelzceļa stacijas noritēs biedrības „Tukuma Literātu apvienība” organizētā Dzejas dienu akcija „Sirds uz perona”. Perona burvība – dzeju nelasa dzejnieki, bet paši peronisti. Akcijas dalībnieki lasa brīvi izvēlētu dzeju, kas atbilst tēmai – miers pasaulē, sevī.

Raiņa dzimšanas dienā, 11. septembrī, plkst. 12.00 notiks ziedu nolikšana pie Raiņa pieminekļa Daugavpils Universitātes skvērā.

10., 17. un 23. septembrī Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs notiks tikšanās un literāri pasākumi ar vietējiem dzejniekiem.

Visa „Dzejas dienu 2022” programma atrodama Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes mājaslapā www.daugavpils.lv/kultura/ un Latgales Centrālās bibliotēkas mājaslapā www.lcb.lv.

„Dzejas dienas 2022” Daugavpilī rīko un atbalsta Daugavpils pilsētas pašvaldība, Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde, Latgales Centrālā bibliotēka.

Informējam, ka pasākumi var tikt fotografēti un filmēti Kultūras pārvaldes publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.

 Programma

Papildu informācija:

Viktorija Cirse

Daugavpils pilsētas pašvaldības

Kultūras pārvalde

t.: 654 23601

www.daugavpils.lv/kultura/