Šobrīd Daugavpilī

Drošāka interneta diena Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs Kultūras ziņas

330
Drošāka interneta diena Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs

Februāra sākumā jau 20. gadu pēc kārtas tiks atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena ar vadmotīvu “Drošāks internets sākas ar tevi!”. Vairāk kā 170 valstīs iedzīvotāji tiks aicināti aizdomāties par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.

Arī šogad Latgales Centrālā bibliotēka un filiāles iesaistās Vispasaules Drošāka interneta dienas norisēs un piedāvā pasākumu programmu, ar mērķi izglītot sabiedrību par riskiem un apdraudējumiem internetā, kā arī atbildīgu un jēgpilnu interneta un moderno tehnoloģiju izmantošanu.

Piedāvāto aktivitāšu laikā bērniem un jauniešiem būs iespēja pilnveidot zināšanas par drošību internetā, viedierīču un lietotņu izmantošanu, par uzvedību tīmeklī jeb netiķeti, kā arī datu glabāšanu un sociālo mediju saturu.

Senioriem tiks rīkots informatīvs pasākums par drošu interneta lietošanu, kur viņiem tiks dota iespēja pilnveidot prasmes lietot internetu atbildīgi un apzināties virtuālās vides galvenos riskus. Tiks apspriesti konkrēti interneta lietošanas paradumi un aplūkoti labas un sliktas prakses piemēri, kas skar privātas informācijas izpaušanas sekas, paroļu drošību un viltus ziņu atpazīšanu internetā. Seniori tiek aicināti pieteikties pasākumam, zvanot pa tālruni 654 76343.

Latvijas Drošāka interneta centrs Vispasaules Drošāka interneta dienā (7. februārī) organizēs virkni aktivitāšu dažādām vecuma grupām. Šā gada fokusā ir sociālā kampaņa “Tu esi tas, ko tu dari! Arī internetā!”, kuras mērķis ir aicināt sabiedrību domāt par aktivitātēm internetā un kā tās var ietekmēt ne tikai tagadni.

Latgales Centrālās bibliotēka un tās filiāles aicina apmeklēt daudzveidīgus un izzinošus tematiskus pasākumus!

 Programma

Informāciju sagatavoja:

Latgales Centrālās bibliotēkas

sabiedrisko attiecību nodaļa

654 76345

www.lcb.lv

www.facebook.com