Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils poļi svinēja Mātes dienu Kultūras ziņas

321
Daugavpils poļi svinēja Mātes dienu

Mātes diena ir skaisti pavasara svētki, kas tiek svinēti par godu visām māmiņām. Polijā Mātes dienu svin 26. maijā. Sakarā ar to Daugavpils Poļu kultūras centrā tika rīkoti Māmiņdienas svētki bērnu klubiņa "Poļu namiņš" audzēkņiem un viņu mammām.

22. maijā Poļu nama zālē bija pulcējušies bērni un viņu māmiņas, vecmammas, māsas un brālīši. Visi kopā piedalījās dažādās spēlēs un citās aktivitātēs. Gatavojoties svētkiem, bērni uzzīmēja māmiņu portretus un ierakstīja audio, kurā stāstīja par savām mīļajām māmiņām, izveidoja pašu rokām skaistus ziedu pušķus, ko uzdāvināja mammām. Teātra grupas "Smaidīgā varavīksne" dalībnieki sagatavoja dzejoli. Lielu prieku gan bērniem, gan māmiņām sagādāja kustīgās spēlēs.

Mātes diena bija klubiņa "Poļu namiņš" pēdēja nodarbību diena. Poļu kultūras centra kultūras pasākumu organizatore Svetlana Manohina un pulciņa vadītāja Irēna Vilciņa pateicās bērniem un viņu māmiņām par aktīvi un interesanti pavadīto mācību gadu, novēlēja turpmākus panākumus poļu valodas apgūšanā un pasniedza audzēkņiem diplomus un balonus.

Poļu kultūras centrs