Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils muzejā skatāma jauna multimediju programma “Daugavpils. Latgale. Latvija.” Kultūras ziņas

1097

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā gada sākumā ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Daugavpils pilsētas domes atbalstu tapusi jauna multimediju programma “Daugavpils. Latgale. Latvija.”. Tagad ikvienam muzeja apmeklētājam ir iespēja doties interaktīvā ceļojumā pa kultūrvēsturiski nozīmīgiem Daugavpils objektiem, kuru vēsture ir cieši saistīta ar Latgales novada un Latvijas valsts vēsturi 1918.-1940. gados.

Virtuālā ceļojuma pamatā ir 1939. gada Daugavpils karte ar 20 vēsturiskajām pieturvietām, kas ir labi pazīstamas ikvienam pilsētniekam. Vairāk kā 500 fotogrāfijas un dokumenti no muzeja krājuma un daugavpiliešu ģimeņu arhīviem ļaus uzzināt un ieraudzīt, cik intensīva satiksme bijusi uz tikko uzbūvētā Vienības tilta, kā noritēja lielie daiļslidošanas svētki Gajokā, kura iela kļuva par pirmo asfaltēto ielu Daugavpilī, un daudzus citus interesantus faktus. Sešas pieturvietas papildinātas ar tā laika kinohronikām no Latvijas valsts vēstures arhīva.

Multimediju programma “Daugavpils. Latgale. Latvija.” ir veidota trīs valodās un būs saistoša gan lieliem, gan maziem muzeja apmeklētājiem. Papildus virtuālajam ceļojumam, tajā integrēti arī izklaides momenti: paši mazākie muzeja draugi varēs salikt puzles-pastkartes ar Daugavpils vienotības simboliem, bet vēstures cienītāji – pārbaudīt savas zināšanas par pilsētu izzinošā spēlē.

Šī nav pirmā muzeja veidotā multimediju programma. Jau vairākus gadus apmeklētāji ar aizrautību pēta 19.gs. Daugavpili, šķirstot programmas „Pagātnes reveranss” lappuses, bet pērn ekspozīciju papildināja interaktīva galerija „Mūsu novadnieki”. Jaunas ekspozīcijas izveide ir lielisks iemesls atvēlēt laiku un doties virtuālajā ceļojumā laikā, kas noteikti būs interesants gan daugavpiliešiem, gan pilsētas viesiem.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: