Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils kultūras centri strādā tiešsaistē Kultūras ziņas

428

Lai gan Covid-19 ir ievērojami ietekmējis visu Daugavpils kultūras centru ikdienu un tie ir slēgti apmeklētājiem, tomēr šīs iestādes turpina savu darbību. Centri veic inventarizāciju, nelielus remontus, pētniecības darbu un organizē dažādus pasākumus tiešsaistē.

Baltkrievu kultūras centrs nesen izdeva kulinārijas grāmatu “Kirmašouskija prismaki”, kurā apkopotas vairāk nekā trīsdesmit populāru nacionālās virtuves ēdienu receptes no Latvijas baltkrieviem. Krājums izdots baltkrievu valodā. Grāmatas prezentācija ar tajā aprakstīto ēdienu degustāciju ir plānota 2021. gada septembrī, kad jānotiek festivālam “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”. Savukārt jau šonedēļ, 19. februārī plkst. 11.00, Baltkrievu kultūras centrs organizē II Starptautisko konferenci “Baltkrievu lasījumi”, kurā piedalīsies zinātnieki un pētnieki no Latvijas un Baltkrievijas, kā arī ārzemju baltkrievu pārstāvji. Pasākums ir veltīts Starptautiskajai dzimtās valodas dienai un norisināsies Zoom platformā. Vairāk informācijas centra tīmekļvietnē www.bkc.daugavpils.lv.

Poļu kultūras centrs arī turpina aktīvi darboties – pateicoties savai video studijai, centrs organizē daudzus tiešsaistes pasākumus un aicina ielūkoties centra darbā. Oficiālajā tīmekļvietnē www.ckp.lv var apskatīt jauno Ilonas Linartes-Ružas izstādi “Kadrs”, iepazīties ar Zapustu svētku tradīcijām un neparastu pētījumu par godu Svētā Valentīna dienai ar dažādu jauniešu mīlas stāstiem. Turklāt notiek gatavošanās poļu un latviešu estrādes dziesmu tiešsaistes konkursam, kas norisināsies no 1. līdz 15. martam. Visu vecumu pārstāvji ir aicināti nodziedāt divas dziesmas – poļu un latviešu valodā. Poļu kultūras centrs gatavojas arī patriotiskajiem maija svētkiem, cerot, ka tiks mīkstināti ar Covid-19 saistītie ierobežojumi.

Krievu kultūras centra darbinieki pašlaik ir aizņemti ar arhīva videoierakstu digitalizāciju, eksponātu uzskaiti un radošo darbu. Mākslinieks Pjotrs Hudobčonoks turpina strādāt tradicionālajā krievu “luboka” tehnikā un labprāt eksponēs savus jaunos darbus kad tās būs iespējams. Krievu nams arī rīko attālinātus konkursus, pēdējais no kuriem – jauno lasītāju konkurss “Man tagad nav laika rotaļlietām” – veltīts Agnijai Barto, - tajā piedalās gandrīz 140 dalībnieki. Bet jau 3. martā, Starptautiskajā rakstnieku dienā, ieplānots Leonīda Dobičina darbu lasīšanas maratons. Paralēli tam Krievu kultūras centrs gatavo pamācošu mini-seriālu par Masļeņicu, kas šogad norisināsies bez cilvēku pulcēšanās, taču ar mājās gatavotām pankūkām un laba vēlējumiem. Centra aktuālie jaunumi pieejami tīmekļvietnē www.russkij-dom.lv.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.