Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils Inovāciju centrā bērni un jaunieši jēgpilni darbojas STEM un STEAM jomās Kultūras ziņas

497
Daugavpils Inovāciju centrā bērni un jaunieši jēgpilni darbojas STEM un STEAM jomās

28. un 29. jūnijā Daugavpils Inovāciju centra telpās (Saules ielā 7) tika īstenotas radoši izglītojošajas programmas STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātne, matemātika) jomā:

  • programmā “Videi draudzīgs iepakojums” dalībnieki uzzināja vairāk par iepakojuma daudzveidību pasaulē un par videi draudzīga iepakojuma veidiem. Diskutēja par iepakojuma izmantošanas paradumiem, kā arī radīja savu unikālu iepakojumu pārtikas produktiem.
  • programmā “Ilgtspējīga mode” dalībnieki, radoši darbojoties, iepazinās ar apģērbu industrijas ietekmi uz vidi un risinājumiem aprites ekonomikas stiprināšanai šajā jomā. Diskutēja par dabas resursu izmantošanu visā apģērba dzīves ciklā, sākot no izejvielu iegūšanas līdz tam, kas notiek pēc patēriņa. Programmas laikā, otrreizēji pārstrādājot tekstila apģērbu, dalībnieki radīja unikālu tekstilizstrādājumu – iepirkumu maisiņu. Līdz ar to, tika gūtas zināšanas STEAM jomās, iekļaujot arī mākslas (art) jomu.

Dalībnieki ar aizrautību piedalījās programmu nodarbībās un radošā veidā pavadīja savu brīvo vasaras laiku.

Programmas notiek Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī”, proj.nr. NFI/IC/VIAA/2020/4, Līguma Nr. Nr.9.-20.2.2.1/4, ietvaros.


Daugavpils Inovāciju centrs
Tālr. 29411895
www.facebook.com/daugavpilsinnovationcenter