Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils akordeonisti ieskandināja Vitebskā Latvijas svētkus Kultūras ziņas

757

Ik gadu novembrī, kad Latvija svin dzimšanas dienu, mūsu valsts vārds ieskanas daudzviet pasaulē. Arī Vitebskā (Baltkrievijā), kuru ar Daugavpili vieno senas un ciešas sadraudzības pilsētu saites. Jau vairākus gadus mūsu pilsētas radošie kolektīvi ieskandina šeit Latvijas valsts svētkus. 30.novembrī Daugavpils Latviešu kultūras centra akordeonistu orķestris Tatjanas Saratovas vadībā un Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra soliste Ilona Bagele kultūras centrā „Vitebska” sniedza Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai veltīto koncertu „Skan Latvija novembrī”.

Koncertprogramma tapusi pārrobežu sadarbības projekta “Daugavpils un Vitebska: kultūras sadarbība un attīstība II” ietvaros. Tas paredzēja Latviešu kultūras centra (LKC) un kultūras centra „Vitebska” materiāltehniskās bāzes uzlabošanu. LKC veikts koncertzāles kosmētiskais remonts, izveidots „Akordeonistu krodziņš”. Akordeonistu orķestra dalībnieki uz Vitebskas skatuves kāpuši jaunajos tērpos un ar jauniem instrumentiem, kas iegādāti projekta ietvaros.

Latvijas dienu pasākumi izraisa lielu atsaucību vitebskiešu vidū, mūsu kolektīvus šeit vienmēr sagaida ar lielu viesmīlību. Arī koncerts „Skan Latvija novembrī” pulcēja pilnu zāli. Klausītāji baudīja mūziķu talantīgo izpildījumu, dāsni dāvājot viņiem aplausus un dziedot līdzi latviešu komponistu skaņdarbiem no kinofilmām un teātra izrādēm, kā arī populārajām melodijām un dziesmām, daudzas no kurām ir iemīļotas arī ārpus Latvijas robežām.

Šādi pasākumi, kā arī kopīgu projektu īstenošana, pēc dalībnieku atzinuma, ir lielisks veids, kā veicināt sadarbību un stiprināt sakarus starp valstīm visdažādākajās jomās: kultūrā, ekonomikā, tūrismā un daudzās citās nozarēs.

Latvijas kultūras dienās Vitebskā piedalījās arī Latvijas Republikas vēstnieks Baltkrievijā Einars Semanis. Uzrunājot koncerta skatītājus, viņš īpaši uzsvēra starptautiskās sadarbības svarīgo lomu valstu attīstībā. Daugavpils pilsētas domes pārstāvji tikās ar Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas vēstniecību un konsulātu pārstāvjiem, apsprieda daudzus sadarbības aspektus un Daugavpils lomu starptautiskā dialoga izveidē.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: