Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils 2027 prezentēs pētījumu par iekļaušanas veicināšanu kultūrā Kultūras ziņas

954
Daugavpils 2027 prezentēs pētījumu par iekļaušanas veicināšanu kultūrā

30. martā  no plkst. 15.00 līdz 15.45 ZOOM platformā notiks pētījuma “Latgales iedzīvotāju ar ierobežotām iespējām iesaiste kultūras norisēs” prezentācija.

Daugavpils 2027, veidojot pieteikumu Eiropas kultūras galvaspilsētas titulam, pievērš lielu nozīmi sabiedrības līdzdalībai un iekļaušanai, darbam ar “neredzamām” un riska grupām. Veidojot programmu un attīstības plānus, tika veikts pētījums par sociālās izstumšanas riskam pakļauto grupu iesaistes veicināšanu. Pētījuma mērķis ir apzināt Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona sociālās izstumšanas riskam pakļauto iedzīvotāju mērķa grupas, to iespējas un ierobežojumus kultūras patēriņā un līdzdalībā. Rezultātā tika izstrādāti ieteikumi risinājumiem mērķa grupas iesaistei.

Pētījuma prezentāciju vadīs Gints Klāsons, pētnieks, Latvijas Kultūras akadēmijas Zinātniskās pētniecības centrs (ZPC), un Anna Selecka, pētniece, SIA “Analītisko pētījumu un stratēģiju laboratorija”.

Aicinām Daugavpils un Latgales kultūras, izglītības, NVO jomas pārstāvjus, projektu vadītājus un programmu koordinatorus, ka arī sociālos darbiniekus un biedrības pārstāvjus, kas strādā vai plāno iesaistīt cilvēkus no riska grupām.

Reģistrācija ir atvērta līdz 29.martam: https://ej.uz/d27petijums

Šis pasākums ir daļa no Daugavpils pieteikuma Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursam, dalību kurā finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds – VKKF un AS “Latvijas valsts meži” atbalstītās Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi projekta "Daugavpils pieteikuma izstrāde konkursa “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” otrajai kārtai" ietvaros.

Papildu informācija:

Diāna Soldāne

pieteikuma “Daugavpils 2027” izstrādes koordinatore

tālr. 28378679, e-pasts: diana.soldane@daugavpils.lv

www.daugavpils2027.eu

www.facebook.com/daugavpils2027