Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilī taps „18.novembra ielas fotostāsts” Kultūras ziņas

739
Daugavpilī taps „18.novembra ielas fotostāsts”

Biedrība "Stāstnīca" realizē Daugavpils Domes līdzfinansēto projektu "18. novembra ielas fotostāsts". Daugavpils galvenā iela ir kā aorta mūsu organismā, bet cik daudz vai maz mēs par to zinām? Projektā tiek piesaistīti fotogrāfi no Latvijas, lai fotografētu ielu, cilvēkus un norises uz tās.

Fotogrāfijas valoda ir starptautiska, tāpēc izvēlējāmies veidot izstādi “18.novembra ielas fotostāsts”, kurā katram fotogrāfam tiek atvēlēts savs ielas posms, par kuru jāizveido fotostāsts. Projekts tiek realizēts laika posmā no 2022. gada maija līdz 2022. gada novembrim. Novembrī Daugavpils Domē ieplānota fotoizstāde.

Lai fotogrāfiem no attālajiem Latvijas novadiem būtu iespēja iepazīties labāk ar 8 km garo ielu un fotografēt savu ielas posmu, 8., 9., 10. jūlijā biedrība „Stāstnīca” organizē pasākumu Daugavpils pusē "Latgales skices 2022". Notiks fotogrāfu tikšanās, uz kurām tiek aicināti arī vietējie fotogrāfi, izglītojošas prezentācijas un 18. novembra ielas fotografēšana. Lūgums 18.novembra ielas iedzīvotājiem un iestāžu darbiniekiem būt saprotošiem un atsaucīgiem.

Biedrība "Stāstnīca" dibināta 2014.gada 6.februārī. Biedrības mērķis ir veicināt kultūras procesu norisi, jauniešu iesaisti kultūras procesos un kultūras pasākumu organizēšana.
2021.gada rudenī biedrība sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku, ReStart ietvaros, realizēja projektu “Fotoakcija “Viena diena Grīvā”” piesaistot Daugavpilij 12 fotogrāfus no visas Latvijas. Fotoakcijas rezultātā tika izveidota fotoizstāde "Viena diena Grīvā" ar kuru var iepazīties Ceriņu bibliotēkā. Projektu atbalstīja KP, LCB un biedrība "Grīvas attīstībai".

Informāciju sagatavoja: biedrības „Stāstnīca” projekta koordinatore Ilze Onzule, +37129252443