Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilī norisināsies 2.Starptautiskais O.Stroka Jauno pianistu konkurss Kultūras ziņas

1897
Daugavpilī norisināsies 2.Starptautiskais O.Stroka Jauno pianistu konkurss

Šī gada 2. aprīlī Daugavpilī notiks konkurss jaunajiem mūziķiem – 2. Starptautiskais Oskara Stroka Jauno pianistu konkurss, kurā piedalīsies bērni un jaunieši līdz 20 gadu vecumam.

Pasākumu organizē Daugavpils 13. vidusskola sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, Daugavpils pilsētas Kultūras pārvaldi, Daugavpils unversitātes Mūzikas un mākslu fakultāti. Konkursa mērķis: sekmēt klavierspēles prasmju attīstību jaunajiem mūziķiem un godināt pasaules slavenā komponista un pianista Oskara Stroka vārdu, kurš dzima Daugavpilī.

Konkursā piedalās vairāk nekā 180 jauno pianistu gan no vairākām Latvijas pilsētām, gan no dažādām valstīm: Polijas, Bulgārijas, Ungārijas, Moldovas, Serbijas un citām. Konkursantu sniegumu vērtē deviņi žūrijas locekļi no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Igaunijas, Spānijas, Šveices, Vācijas un Serbijas. Daugavpils godu aizstāvēs jaunie mūziķi no SBDMV, Daugavpils BJC „Jaunība” un Daugavpils 13. vidusskolas.

Labākie konkursa dalībnieki saņems diplomus un piemiņas balvas. Šoreiz konkurss notiek attālināti un no 2. aprīļa ikviens interesents var skatīties labākos konkursantu priekšnesumus Youtube kanālā  “Latvian Contests”.

 

Papildu informācija:

Jevgeņijs Ustinskovs

Konkursa mākslinieciskais vadītājs, projekta autors

t.: 29538278

e-pasts: latviancontests@inbox.lv