Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilī ar jautrām izklaidēm un cienastu svinēs plašo Masļeņicu Kultūras ziņas

694

Sestdien, 9.martā Daugavpilī, ievērojot labu tradīciju, ar jautrām dziesmām un dejām svinēs Masļeņicu, atvadoties no ziemas un sagaidot pavasari. Nosvinēt šos krāšņos svētkus ikviens tiek aicināts Vienības laukumā.  Koncerta un svētku izklaižu sākums – plkst.12.00.

Pasākuma laikā ikviens varēs iesaistīties jautrās rotaļās un atrakcijās: būs vizināšanās ar zirgiem, kas šogad pārceļas uz Dubrovina parku, bet Vienības laukumā varēs piedalīties dažādos konkursos un jautrā loterijā. Tepat viesus izklaidēs Daugavpils Krievu kultūras centra draiskie skomorohi un Masļeņicas teātra studijas aktieri. Koncerta skatītājus ar priekšnesumiem priecēs Krievu, Baltkrievu un Latviešu kultūras centru radošie kolektīvi, kas jau pilnā sparā un ar patīkamu uztraukumu gatavojas svētkiem. Neiztiks arī bez viesmāksliniekiem.

Masļeņicas nedēļā pieņemts dāsni cienāt viesus ar pankūkām, kas simbolizē silto pavasara saulīti. Arī laukumā sanākušos mazos un lielos svētku dalībniekus cienās ar dažādiem tradicionāliem gardumiem.

Netrūks gardumu arī Rīgas ielas tirdziņā, kas norisināsies ielas gājēju posmā un šoreiz solās būt īpaši plašs un daudzveidīgs.

Svētku kulminācijā tiks sadedzināta salmu lelle jeb Masļeņica, simboliski aiznesot visas likstas un raizes un izgaismojot ceļu jauniem priekiem un sasniegumiem.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: