Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilī aizvadīts kārtējais nodarbību cikls lasītveicināšanas programmā ģimenēm ar trīsgadīgiem bērniem Kultūras ziņas

568
Daugavpilī aizvadīts kārtējais nodarbību cikls lasītveicināšanas programmā ģimenēm ar trīsgadīgiem bērniem

Aizvadītajā nedēļā Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs noslēdzās lasītveicināšanas programmas “Grāmatu starts” trešais posms. Šoreiz trīs nodarbību ciklu, kas atraktīvā veidā iepazīstināja mazos lasītājus ar bibliotēku un tās pakalpojumiem, apmeklēja 55 bērni un viņu vecāki. 2018./2019. gada sezonā kopskaitā programmā iesaistījusies 151 vietējā ģimene.

“Grāmatu starts” ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra veidota un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības līdzfinansēta lasītveicināšanas programma ģimenēm ar trīs gadus veciem bērniem. Tā rūpējas par ģimenes lasītprieku, veicina bērnu lasītprasmi, izglītību un personības attīstību. Daugavpilī programmas norisi koordinē Latgales Centrālā bibliotēka.

Kā ierasts, arī šā gada rudenī programmas pasākumi norisinājās visās Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs. Trīs rotaļnodarbībās mazuļi kopā ar vecākiem saistošā veidā iepazinās ar bibliotēku, klausījās skaļā priekšā lasīšanā, aplūkoja bilžu grāmatas, gāja rotaļās, iesaistījās iztēli un radošās spējas veicinošās aktivitātēs. Nodarbību izskaņā bibliotekāri palīdzēja izvēlēties bērniem piemērotas grāmatas, lai lasītprieks dotos līdzi arī uz mājām.

Programmas noslēgumā katrs dalībnieks saņēma īpašu dāvanu komplektu. Pūčulēna formā veidotajā mugursomiņā mazuļa priekam iekļauta mīļmantiņa un lasāmgramata “Bērzu ballīte” ar Māras Cielēnas dzejoļiem un mākslinieces Ilzes Dambes ilustrācijām. Savukārt vecākiem paredzēts noderīgs uzziņas materiāls, kurā skaidrota trīsgadnieka valodas uztvere, piedāvāti praktiski ieteikumi kopīgai lasīšanai un darbam ar grāmatām.

Jau tradicionāli vecāki tika lūgti anketā novērtēt programmas lietderību. Viedokļu aptaujas rezultāti ir visai iepriecinoši. Gandrīz visi vecāki atzīst, ka kopīga lasīšana satuvina. Vairums ģimeņu ar prieku piedalījušās nodarbībās un apmeklēs bibliotēku arī turpmāk. Vecāki norāda, ka bērni izrāda interesi par lasīšanu un dalās iespaidos par nodarbībās piedzīvoto. Savukārt bibliotekāri novērojuši, ka ģimenes labprāt iesaistās kopīgās lasīšanas aktivitātēs. Turklāt mazos trīsgadniekus nodarbībās atbalstījuši ne tikai vecāki, bet arī brāļi un māsas, tā satuvinot visu ģimeni.

Bibliotēkas pateicas ģimenēm par atsaucību un iesaistīšanos un rosina izmantot bibliotēkas sniegtās iespējas arī turpmāk. Ar programmas rudens nodarbību fotogaleriju var iepazīties šeit.

Lasītveicināšanas programma “Grāmatu starts” turpināsies arī nākamgad. Aicinām sekot līdzi informācijai Latgales Centrālās bibliotēkas mājaslapā www.lcb.lv un sociālajos tīklos. Uz tikšanos bibliotēkā!

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
65476345
jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv