Šobrīd Daugavpilī

Bibliotēkā būs skatāma Siguldas mākslinieces Ivetas Šmitas izstāde Kultūras ziņas

783
Bibliotēkā būs skatāma Siguldas mākslinieces Ivetas Šmitas izstāde

12. jūlijā plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Daiļliteratūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā, Daugavpilī) tiks atklāta Siguldas mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti”.

Māksliniece Iveta Šmita ir dzimusi un joprojām dzīvo Siguldā. Iegūts bakalaura grāds, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļu tekstilmākslas specialitātē. Iveta strādā autortehnikā – ar kaligrāfijas tinti un pašgatavotu alkšņu tušu veido gleznojumus uz zīda. No žanriem dod priekšroku figurālajam un portretam. Māksliniece aizvadījusi divas personālizstādes un piedalījusies vairāk nekā 10 grupu izstādēs.

Izstādē “Fragmenti” apskatāmie Ivetas Šmitas darbi veidoti, iedvesmojoties no formas un emociju smalkuma. Tā ir portretu sērija vienkāršās pozās un mīmikā, gluži kā fragmenti kādā emociju notikumu lentē. Māksliniece uzsver: “Mēs lasām ķermeņu valodu, mīmikai un pozai piedēvējam nozīmi un nojaušam stāstus. Šo stāstu izstāstīšanai kā materiāls tiek izmantots zīds, bet galvenais mākslinieciskais izteiksmes līdzeklis ir ar tušu veidota gaismēnas saspēle. Stāstu un emociju bagātību mēs varam tikai nojaust, ieskatoties katrā no portretiem.”

Izstāde “Fragmenti” pieejama Latgales Centrālās bibliotēkas Daiļliteratūras un Nozaru literatūras sektoros no 12. jūlija līdz 30. augustam.

Izstādes atklāšanas pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību vadītāja
Jana Konopecka
654 22483
jana.konopecka@lcb.lv
facebook.com/lcb.lv