Šobrīd Daugavpilī

Bibliotēka atzīmē Starptautisko dzīvnieku aizsardzības dienu ar fotoizstādi Kultūras ziņas

729
Bibliotēka atzīmē Starptautisko dzīvnieku aizsardzības dienu ar fotoizstādi

No 4. līdz 31. oktobrim Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centra logos (Rīgas ielā 22a, pie ieejas bibliotēkā no Ģimnāzijas ielas) un bibliotēkas tīmekļa vietnē www.lcb.lv skatāma Latgales Centrālās bibliotēkas un filiāļu darbinieku fotoizstāde “Laimes kamoliņi”. Tā veltīta Starptautiskajai dzīvnieku aizsardzības dienai.

Starptautiskās dzīvnieku aizsardzības dienas tradīcija aizsākās pirms vairāk nekā 90 gadiem Eiropā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību visiem dzīvniekiem un tiem nepieciešamajām rūpēm. Jau vairākus gadus arī Latvijā tiek atzīmēti šī diena, aicinot iedzīvotājus būt atbildīgiem par tiem, ko esam pieradinājuši.

Fotoizstādē “Laimes kamoliņi” ir iekļautas 32 Latgales Centrālās bibliotēkas un filiāļu darbinieku uzņemtās fotogrāfijas, kurās redzami ģimenes mīluļi. Visplašāk izstādē ir pārstāvēti kaķi (19 fotogrāfijas) un suņi (10 fotogrāfijas), bet ir arī trīs žurkas – Varvara, Vasīlijs un Bonifācijs. Savukārt virtuālajā izstādē ir iekļautas 84 darbinieku mājdzīvnieku fotogrāfijas.

Fotogrāfiju izlase ir skatāma Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centra logos, savukārt izstādes pilnā versija virtuāli ir pieejama bibliotēkas tīmekļa vietnē www.lcb.lv. Aicinām aplūkot!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību speciālists
Dāvis Greļevskis
654 76345
davis.grelevskis@lcb.lv
https://www.facebook.com/lcb.lv