Šobrīd Daugavpilī

Anatolija Šandurova gleznu izstāde “Postindustrializācija” Kultūras ziņas

501
Anatolija Šandurova gleznu izstāde “Postindustrializācija”

No 21.janvāra Daugavpils Māla mākslas centrā būs skatāma Anatolija Šandurova gleznu izstāde „Postindustrializācija”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku notiks 21.janvārī pl.15.00.

Izstādē tiks apskatāmi lielformātu darbi ar monumentāla rakstura kompozīciju, kuri ienes romantisku noskaņu skarbās, lakoniskās attēla formās. Izstādes koncepcija radās darba braucienos, ceļojot pa Latgales teritorijām. Autors pievērsa uzmanību pamestām padomju laika industrializācijas celtnēm, kuras izraisa emocionālus un estētiskus pārdzīvojumus.

Skatītājam, kurš nepazīst šo nesenās vēstures nogriezni, šajā vidē ir grūti adaptēties un sajusties kā saprotošam līdzdalībniekam, kuram bijusi sava loma šajā apjomīgajā cilvēkdarbībā ar patiesi tektonisku ietekmi uz neskartai dabai atkarotajām teritorijām. Autora pārvietošanās pa teritorijām, kas savulaik bijušas pakļautas kolektīvās saimniekošanas likumiem, bet nu ir atgriezušās savā dabiskajā stāvoklī, liek aizdomāties par civilizācijas bezspēcību un dabisko norišu rosināto izmaiņu fizisko ātrumu.

Izstāde būs skatāma līdz 31.martam.

Daugavpils Māla mākslas centra darba laiks: no trešdienas līdz sestdienai no 12:00 līdz 18:00 un svētdienās no 12:00 līdz 16:00.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nellija Dzalba

nellija.dzalba@gmail.com

tālr.: 28210412

www.dnmm.lv