Šobrīd Daugavpilī

18. novembra ielas foto stāsts Kultūras ziņas

1025
18. novembra ielas foto stāsts

Līdz 30. novembrim Daugavpils pilsētas domes 1. stāva foajē skatāma īpaša fotoizstāde “18. novembra iela”, ko pilsētniekiem un viesiem kā dāvanu Valsts svētkos sagatavojusi biedrība “Stāstnīca”.

18. novembra iela ir garākā Daugavpils iela, kurā visizteiktāk atklājas pilsētas daudzveidība. Lai atklātu šos kontrastus, biedrība “Stāstnīca” ar Daugavpils pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu īstenoja foto projektu “18. novembra iela”. Kopumā foto projektā tika iesaistīti 29 autori no visas Latvijas, tostarp arī Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas foto pulciņa dalībnieki. Fotogrāfi jau pavasarī izvēlējās konkrētu 18. novembra ielas posmu, kuru pētīt un, iesaistot iedzīvotājus, tvert pilsētas noskaņas fotomirkļos. Izstādes atklāšanas pasākums notika 11. novembrī. Daugavpiliešiem un pilsētas viesiem bija iespēja satikt fotogrāfus un uzzināt vairāk par neparasto foto stāstu.

Biedrība “Stāstnīca” sadarbojoties ar fotogrāfiem īsteno dažādus projektus, veido izstādes, organizē un piedalās kultūras pasākumos. Līdz šim notikuši fotogrāfu plenēri Daugavpilī, Augšdaugavas novadā un Viļakā. 2021. gada rudenī biedrība sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku, Mūzikas un mākslas festivāla "Daugavpils ReStArt" ietvaros, realizēja projektu “Fotoakcija “Viena diena Grīvā””  piesaistot 12 fotogrāfus no visas Latvijas. Fotoakcijas rezultātā tika izveidota fotoizstāde "Viena diena Grīvā". Šogad, 28. oktobrī Viļakā tika atklāta biedrības veidotā izstāde “Viļakas ainava”, kurā piedalījās 10 fotogrāfi.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas pašvaldības
Komunikācijas nodaļa